19.06.2024-11:37 (Son Güncelleme:19.06.2024-11:41)

Dolar Kuru Bugün Ne Kadar? (19 Haziran 2024 Dolar - Euro Fiyatları)

19 Haziran 2024 tarihinde dolar ve euro kurları hakkında son durumu merak edenler için güncel bilgileri derledik.

Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum şöyle:

Dolar/TL Kuru

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 32,5680 seviyesinden işlem görüyor. Dün satıcılı bir seyir izleyen dolar/TL, günü yüzde 0,8 düşüşle 32,5229'dan tamamlamıştı. Bugün ise değer kazancıyla başlayan dolar/TL, saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 32,5680'den işlem görüyor.

Euro/TL Kuru

Euro/TL de benzer bir seyir izliyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 yükselişle 34,9210'dan satılıyor.

Sterlin/TL Kuru

Sterlin/TL kuru ise önceki kapanışın hemen üzerinde 41,3490'dan işlem görüyor.

Dolar Endeksi

Dolar endeksi, dün önceki kapanışın hemen üzerinde günü 105,2 seviyesinden tamamlarken, şu sıralarda yatay bir seyir izliyor.

Piyasa Analizi ve Beklentiler

Analistler, ABD'de dün açıklanan verilerin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gideceğine yönelik beklentileri desteklediğini ifade ediyor. Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacakları sözle yönlendirmelerden, bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin daha fazla ipucu aranacağını belirtiyorlar.

ABD Verileri

Dün açıklanan mayıs ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, perakende satışlar öngörülerin altında kaldı. Perakende satış verilerinin, tüketici harcamalarındaki yavaşlamaya işaret ettiği ve enflasyon baskılarının hafiflediği bir ortamda, Fed'in yakın zamanda faiz indirimine başlama ihtimalinin arttığı değerlendiriliyor.

Fed Yetkililerinin Açıklamaları

New York Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin "doğru yönde ilerlediğini" belirterek, faiz indiriminin zamanlaması veya kapsamına ilişkin kararın gelecek ekonomik verilere bağlı olacağını vurguladı. Boston Fed Başkanı Susan Collins ise, enflasyona ilişkin son dönemdeki olumlu verilere rağmen, Fed'in faiz indiriminin zamanlamasını değerlendirirken sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Teknik Analiz

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 107 seviyelerinin direnç, 105 ve 104'ün ise destek olarak öne çıktığını kaydetti. Bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, piyasanın yön arayışının süreceğini ifade ediyor.

Bu bilgiler ışığında, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve ekonomik verilerin etkileri dikkatle takip edilmeli. Döviz yatırımı yapanlar ve piyasa analistleri, Fed'in açıklamalarına ve ekonomik verilere göre stratejilerini gözden geçirmeli.

cerenpeksen@haber365.com