27.05.2024-17:27 (Son Güncelleme:27.05.2024-17:27)

Dolar 2 aydır sessiz: 27 Mayıs 2024 döviz kurları ne kadar? Dolar ve Euro yükseldi mi, düştü mü?

Yatırımcılar döviz kurunda haftalardır yaşanan hareketsizlik sonrası tedirginlik yaşıyor. Uzman isimlerin bu konudaki uyarıları dikkatle takip edilirken Dolar, Euro ve diğer dövizlerin fiyatları takip ediliyor. Peki 27 Mayıs 2024 döviz kurları ne kadar? Dolar ve Euro yükseldi mi, düştü mü? İşte detaylar…

Döviz kurunda her an yaşanan dalgalanmalar binlerce yatırımcının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Merkez Bankası, seçimler öncesinde döviz kurunu kontrol altında tutabilmek için politika faizini artırdı ve iki kez faiz oranlarını sabit bırakarak sıcak para yatırımcısını Türkiye’ye çekti. Piyasadan döviz toplayarak doların 32 lira seviyesinde sabit kalmasını sağladı. Peki 27 Mayıs 2024 döviz kurları ne kadar? Dolar ve Euro yükseldi mi, düştü mü?

Dolar ve Euro yükseldi mi, düştü mü?

Kapalıçarşı'da dolar 32 lira, Euro 34,788 TL, İngiliz Sterlini 40,79 TL ve İsviçre Frangı 34,99 TL'den işlem görmeye başladı.


Ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan uyarı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, YouTube hesabından yaptığı açıklamada, doların 45 TL’yi aşacağını öne sürdü. Zelyut, "Doları 32 lirada tutmak bir başarı mı? Dolar 20 liralara düştü de biz mi görmedik? Doları 17 liraya düşürmek bir başarıdır. Dolar 17 lira olursa o zaman enflasyon düşer," dedi.

Zelyut, Türkiye’nin dışa bağımlı bir ekonomiyle hareket ettiğini belirterek, "Bizlerin alın terini Çinlilere, Almanlara, Hintlilere sattınız. Kur düşmeden bu nasıl bir zafer olabilir? Gelen para, ihracatı patlattığımız için mi geliyor? Hayır, muazzam bir maliyet ödeyerek bu sıcak parayı getiriyorsunuz. Tefecileri zengin ederek kuru 32 lirada tutmak başarı değildir. Sıcak para hızlıca çıkarsa ne olacak? Çıktığı vakit dağıtıp gider.

Yerli yatırımcı yeniden dolara yönelir. Eylül ayında işler karışır. Enflasyonda ciddi problemler olacak. Dolar, Euro ve akaryakıt 45 TL’yi aşacak. Kurun 32 lirada kalmasını vatandaşın üzerine yıkıyorsunuz. Bütçe açığını kapatmak için KDV ve ÖTV’ye yüklenmeye devam edeceksiniz. Enflasyon yukarı çıktığı için kur da yukarı çıkacak," ifadelerini kullandı.

muratcankilic@haber365.com.tr