23.10.2024-11:26 (Son Güncelleme:23.10.2024-11:26)

Doktor Tenisçi Mert Ali Karadağ, Milli Forma İçin Mücadele Veriyor

Kayseri Şehir Hastanesi'nde görevli Mert Ali Karadağ, tenis tutkusuyla milli forma hedefliyor.

Tenis Tutkusu ve Hedef Milli Forma

Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, Antalya'da bu yıl kasım ayında düzenlenecek 30-70 yaş arası uluslararası takım belirleme seçmelerine hazırlanıyor. Karadağ, profesyonel basketbol geçmişinin ardından, 2009 yılında arkadaşının önerisiyle tenise başlamış. Şimdi ise, 46 yaşında, bu spor dalında önemli başarılara imza atıyor.

Başarılarla Dolu Bir Yolculuk

Karadağ, 6 Temmuz 2024'te düzenlenecek T200 Masters Turnuvası'nda erkekler 45+ tekler kategorisinde birinci, 45+ çiftler kategorisinde ise ikinci olarak dikkat çekti. Çeşitli illerdeki organizasyonlarda topladığı puanlar sayesinde Antalya'daki seçmelere katılma şansı yakaladı.

Hastalarına Şifa Dağıtan Bir Sporcu

Meslek hayatında günlük ortalama 450 hastaya poliklinik hizmeti sunduğunu ifade eden Karadağ, aynı zamanda 25 hastaya da ameliyat yaparak hayatlarına dokunduğunu belirtti. Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Bölümü, tıp dünyasındaki en son teknolojik gelişmeleri takip ederek hastalarına en iyi hizmeti sunmayı hedefliyor.

Spor ve Sağlık

Karadağ, tenis oynayarak stresini attığını, haftada 3-4 gün mesaisa sonrası kortta ter döktüğünü ifade etti. Yıl boyunca çeşitli turnuvalara katılarak tecrübe kazanan Karadağ, azmiyle çevresine örnek oluyor.

Ülkesi İçin Yarışacak

Mert Ali Karadağ, bu zamana kadar birçok madalya ve kupa kazandığını, ancak en büyük hedefinin milli takımda yer alarak ülkesini temsil etmek olduğunu belirtti. Antrenörü Burak Sabuncu, Karadağ’ın disiplinli çalışma azmi ve potansiyeli ile bu hedefe ulaşabileceğini vurguladı.

Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, kasım ayında Antalya'da gerçekleştirilecek 30-70 yaş arası uluslararası takım belirleme seçmelerini kazanıp, milli forma hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr