08.10.2024-16:00 (Son Güncelleme:08.10.2024-16:00)

Doha Yunus Emre Enstitüsü'ne Prestijli Ödül

Yunus Emre Enstitüsü, Katar'da sosyal sorumluluk alanındaki katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.

Doha Yunus Emre Enstitüsü'ne Ödül

Doha Yunus Emre Enstitüsü, Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Enstitü, gerçekleştirdiği değerli projeler ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesine sunduğu katkılar ile "Katar Sosyal Sorumluluk Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Ödül Töreni Detayları

Ödül töreni, Doha Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü'nde gerçekleşti. Katılımcılar arasında Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanı Meryem binti Ali bin Nasır el-Misned, YEE Doha Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, yerel sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel basın mensupları ve davetliler yer aldı.

Bakanın Açıklamaları

Ödül töreninde konuşan Bakan Meryem binti Ali bin Nasır el-Misned, Katar'da faaliyet gösteren sosyal kuruluşların ve sivil toplumun gelişimlerini desteklemeye devam edeceklerini ve sosyal sorumluluk uygulamalarını teşvik edeceklerini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü’nden Gelen Yanıt

Yunus Emre Enstitüsü adına ödülü alan Prof. Dr. Ahmet Uysal, enstitünün Türkiye’nin kültürel değerlerini etkili bir şekilde tanıtmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Uysal, "Katar’da yürüttüğümüz Türk dili ve kültürü tanıtım faaliyetleri ile bu ödülü almanın gururunu yaşıyoruz. Misyonumuz, kültürel bağları güçlendirerek toplumlar arasında köprüler kurmaktır," dedi.

Kültürel Etkinlikler ve Sosyal Projeler

Doha Yunus Emre Enstitüsü, yerli ve yabancı binlerce insana ulaşarak Türkiye'nin kültürel değerlerini tanıtmayı amaçlayan pek çok etkinlik ve sosyal sorumluluk projesi düzenlemektedir.

Doha Yunus Emre Enstitüsü, Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanlığı tarafından, gerçekleştirdiği nitelikli çalışmalar ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmede önemli bir role sahip olması sebebiyle "Katar Sosyal Sorumluluk Özel Ödülü"ne layık görüldü. Katar’ın başkenti Doha’daki Doha Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü’nde düzenlenen ödül törenine Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanı Meryem binti Ali bin Nasır el-Misned, YEE Doha Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Uysal, Katar'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı. Bakan el-Misned, konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr