06.10.2024-18:03 (Son Güncelleme:06.10.2024-19:28)

Doğu Anadolu'da Filistin İçin Protestolar

Erzurum, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan, İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etti.

Doğu Anadolu'da Filistin İçin Protestolar

Erzurum, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan’da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

Erzurum'da Eylem

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından düzenlenen etkinlik, tarihi Lalapaşa Camisi bahçesinde yapıldı. Katılımcılar, "Direnişe selam, siyonizme lanet" sloganlarıyla bir araya geldi.

Basın açıklamasını Mustafa Karataş yaptı. Karataş, "İsrail, 365 gündür Gazze'de soykırım yapıyor. Çocuk ve kadınların katledilmesi, dünyanın suskunluğunun sonucudur" diyerek dünya kamuoyunu sert bir dille eleştirdi.

Erzincan'daki Yürüyüş

Erzincan'da, Cami Kebir Camii avlusunda bir araya gelen sivil toplum üyeleri, "Soykırıma İsyan, Filistine Destek Yürüyüşü" düzenledi. Zakir Yıldız, "İsrail'in soykırımını kınamak için buradayız. Emperyalist güçler, bu durumu kör bir inançla izliyor" şeklinde konuştu.

Kars'ta Tepki

Kars'ta Memur-Sen öncülüğünde yapılan gösteride, Ahmet Altun da benzer ifadelerde bulundu. "Dünya, çocukların öldürülmesine göz yumuyor. Bu bir soykırımdır" dedi.

Ardahan ve Iğdır'daki Etkinlikler

Ardahan'da, Merkez Cami önünde yapılan yürüyüşte, katılımcılar İsrail'e karşı tepkilerini dile getirdi. Iğdır'da ise Filistin'e Destek Platformu organizasyonunda yapılan etkinlikte, katılımcılar "Kahrolsun İsrail" sloganları attı ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Bu protestolar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Filistin'e olan destek ve İsrail'in saldırılarına karşı duyulan öfkeyi gösteriyor.

Erzincan'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Kentte öğle namazı sonrası Cami Kebir Camisi avlusunda toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak Kızılay Meydanı’na yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr