05.10.2024-21:45 (Son Güncelleme:05.10.2024-21:56)

Doğu Anadolu'da Çocuklardan Filistin'e Sanat Desteği

Van, Hakkari ve Bitlis'te çocuklar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek için resim çizdi.

Çocuklardan Filistin'e Destek

Doğu Anadolu'daki Van, Hakkari ve Bitlis illerinde bir araya gelen çocuklar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla resim etkinliği düzenledi.

Etkinlik Van'da Gerçekleştirildi

Van’ın Beşyol Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Yetim Vakfı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde yüzlerce çocuk, yere serilen büyük kağıtlara pastel ve sulu boyalarla resim yaptı.

Etkinlikte bulunan Yetim Vakfı Gönüllüsü Edanur Çiftçi, "Amacımız aslında Filistin için bir farkındalık oluşturmak. Katliamın bir an önce durmasını bekliyoruz" dedi.

Hakkari'de Duygusal Anlar

Hakkari'nin eski belediye binası önünde düzenlenen etkinlikte ise Yetim Vakfı Hakkari Şubesi öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, İsrail'i protesto etti.

Şube Temsilcisi Güneş Temel, "Filistin'de 7 Ekim'den bu yana İsrail’in saldırılarında 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini" ifade ederek, "Psikolojik desteğe ihtiyaç duymayan çocuk neredeyse yok" dedi.

Bitlis'te Uzun Kağıt Üzerine Resimler Yapıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki etkinlikte ise, İHH Gönüllüleri 200 metre uzunluğundaki kağıda çocukların elinden çıkan resimlerle doldu. İHH Yetim Birimi Sorumlusu İnan Şahbudak, "Gazze'ye başlatılan soykırımın birinci yılı doldu. Filistin halkı yalnız değil. Bizler onların haklı mücadelelerine destek vermek için buradayız" şeklinde konuştu.

Yetim Vakfı Hakkari Şubesi öncülüğünde, eski belediye binası önünde düzenlenen programda, katılımcılar İsrail'i protesto etti, yere serilen büyük kağıtlara pastel ve sulu boyalarla resim yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr