29.01.2020-15:11 (Son Güncelleme:29.01.2020-15:06)

Doğal Pastil Nasıl Yapılır?

Kış aylarında boğazınızı tahriş eden öksürüğü kesip, nefesinizi açacak doğal pastilleri evinizde de yapabilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz doğal pastil tarifi…

Evde hazırlayacağınız pastiller bal ve bazı bitkilerin karışımıyla elde edilir. Oluşturduğumuz listeden size uygun olan bitkileri seçerek karışımı yapabilirsiniz…

ÖKSÜRÜK İÇİN BİTKİLER

  • Fesleğen
  • Servi yaprağı (Öksürüğü yatıştırır, balgamı azaltır.)
  • Ekinezya
  • Mürver çiçeği
  • Okaliptüs (Nefesi açar.)
  • Günlük (Özellikle balgamlı öksürük için iyidir.)
  • Zencefil
  • Lavanta
  • Limon kabuğu
  • Kekik (Üst solunum yolu enfeksiyonları için faydalıdır.)
  • Nane (Öksürüğü yatıştırır.)
  • Biberiye

TAHRİŞ OLMUŞ BOĞAZ İÇİN BİTKİLER

  • Toz Arnavut biberi
  • Çemen otu
  • Ardıç meyvesi
  • Meyankökü
  • Tıbbi hatmi kökü

NASIL YAPILIR?

Seçtiğiniz bitkileri bir kavanozun içerisine 6 tatlı kaşığı kadar ekleyin ve üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ilave ederek 20 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Daha sonra iyice süzün. Elde ettiğiniz bitki çayı miktarı kadar balı küçük, derin ve kalın tabanlı bir tencereye aktarın. Üzerine demlediğiniz bitki çayını ekleyin. Karışımı tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırarak kaynatın. Şeker termometresi kullanarak ısıyı ölçün ve kısık ateşte yaklaşık 150 dereceye (300°F) gelene kadar kaynatın. Eğer şeker termometreniz yok ise buzlu su yöntemi ile karışımınızın ısısını ölçebilirsiniz. Ocağın yanında büyük bir bardak buzlu suyu hazır bulundurun ve karışım kaynadıktan sonra 2-3 dakika arayla karışımdan bir çay kaşığı ile alın ve buzlu suyun içine damlatın. Doğru ısıya geldikçe, suyun içine damlattığınız ballı karışım top halini alarak katılaşacaktır. Parmağınızla tutup çıkarabileceğiniz kadar katılaşabildiğinde, karışım pişmiş demektir. Karışım iyice sertleşip piştikten sonra ocağın altını kapatın ve karışımı soğuması için bir fırın tepsisine alın. Temiz bir silikon yüzey, pişirme kağıdı ya da balmumu kağıt üzerine alabilirsiniz. Yapışmayı önlemek için kakao tozu, tarçın, pudra şekeri, toz acı biber gibi unsu malzemeler de kullanılabilir. Hazır olduğunda, sertleşen karışımı kesmek için makas veya bıçak kullanın. Karışımı kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutmak, yapışmayı önler. Uzun şeritler halinde kesin, parçalara ayırın ve şekillendirmek için, seçtiğiniz tozu döktüğünüz tezgaha alın. Küçük yuvarlaklar şeklinde hazırladığınız pastilleri içine biraz yapışmaz tozunuzdan (tarçın, şeker vs.) koyduğunuz kavanoza atın ve birkaç kez sallayın. Etrafına toz bulaşmış yuvarlak pastillerinizi pişirme kağıdına sararak saklama kabına alabilirsiniz. Nemli ortamlardan uzak tutmaya dikkat edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr