27.05.2024-17:19 (Son Güncelleme:27.05.2024-17:39)

Doğal gaz indirimi bitti mi, ne zaman bitecek? 2024 Doğal gaz desteği uzatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın ardından duyurulan doğal gaz desteğinin ne zaman sona ereceği sorusu gündemdeki yerini koruyor. Uygulamanın önümüzdeki ay sona ereceği iddialarının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Peki Doğal gaz indirimi bitti mi, ne zaman bitecek? 2024 Doğal gaz desteği uzatılacak mı? İşte detaylar…

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğal gaz faturalarında 25 m3’e kadar olan harcamaların devlet tarafından karşılanacağını bildirmişti. Geçen 1 yılın ardından ise vatandaşların gündeminde doğal gaz desteğinin ne zaman sona ereceği sorusu yer almaya başladı. Peki Doğal gaz indirimi bitti mi, ne zaman bitecek? 2024 Doğal gaz desteği uzatılacak mı?

Doğal gaz indirimi bitti mi, ne zaman bitecek?

Vatandaşların maddi yükünü hafifletmek amacıyla başlatılan Aile Destek Paketi ödemelerinin sona ermesine sayılı günler kala, Muğla Milletvekili Cumhur Uzun yeni bir tasarıyı Meclis gündemine taşıdı. Uzun, 25 m³ doğal gaz fatura desteğinin 1 Mayıs 2025'e kadar uzatılmasını öngören bir teklif hazırladı.

Cumhur Uzun'un hazırladığı indirim tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Tasarının kabul edilmesi durumunda, vatandaşlar konutlarında kullandıkları doğal gazın 25 m³'lük kısmını ücretsiz olarak kullanmaya devam edecekler.


Doğal gaz önergesine ilişkin açıklama yapan Uzun, doğal gaz desteğinin süresinin dolduğunu ancak geçen bir yıllık süreçte Türkiye ekonomisinde bir iyileşme olmadığını ve vatandaşların geçim sıkıntısının daha da arttığını vurguladı. Uzun, doğal gaz indiriminin açıklandığı dönemde enflasyonun yüzde 43,68 olduğunu, Mart 2024 verilerine göre ise enflasyonun yüzde 68,50'ye yükseldiğini hatırlattı.

2024 Doğal gaz desteği uzatılacak mı?

Uzun, doğal gaz indiriminin uzatılmasının maliyetinin bütçe açısından katlanılabilir olduğunu belirtti. Bu tür desteklerin, vatandaşların üzerindeki ekonomik baskıyı hafifletmek adına önemli olduğunu ifade etti.

Vatandaşlar, Cumhur Uzun’un sunduğu bu tasarının kabul edilip edilmeyeceğini merakla beklerken, gözler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na çevrilmiş durumda. Tasarının onaylanması halinde, ekonomik sıkıntılarla boğuşan ailelere önemli bir nefes aldırılacak.

muratcankilic@haber365.com.tr