Kahvaltıda küçük kepekli tost yemek iyi bir histi, öğle yemeğindYeni haftayla beraber diyetler de başladı. Diyet programları yapıldı, acıkırsam korkusuyla çantalara meyveler doluşturuldu.e seçici davranmaksa eğlenceli. Ama akşamüstü geldi çattı. Fikirler yavaştan değişmeye, mide sesini yükseltmeye başladı.
Akşam koca bir tabak makarna ya da pizza yeme düşüncesi iliklerinize kadar işlemeden önce size sağlıklı atıştırmalıklar sunalım, diyetinizi destekleyelim istedik. Kolayca yapacağınız lezzetli atıştırmalıklarla aç kalmadan sağlıklı beslenmeye devam edin, diyetiniz salı günü bozulan klişe diyetlerden olmasın.
EV YAPIMI MÜSLİ
Hazır müslilerin aksine içine istediğinizi, istediğiniz miktarda koyarak kendinizi şımartabileceğiniz ev yapımı müsliyi, enerjik hissetmek isteyenler kuru meyvelerle, ferahlık sevenlerse taze meyvelerle renklendirebilir.
MALZEMELER
-
500 gramyulaf
-
1 çay bardağıharnup pekmezi
-
1/2 çay bardağıbal
-
1 çay bardağıbadem
-
1 su bardağıkuru meyve karışımYAPILIŞI ;
-
Pekmez ve bal karışımını kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
-
Yulaf, iri parçalar halinde kıyılmış badem ve kuru meyve karışımını ayrı bir kapta harmanlayın.
-
Erimiş pekmez ve bal karışımını kuru malzemelerle karıştırın.
-
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine müsli karışımını yayın.
-
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
-
Oda ısısında soğuttuktan sonra küçük parçalar halinde ufalayın. Ömrü uzun olsun diye ağzı kapalı, cam bir kavanozda muhafaza edin.
-
Sabahları süt ile, acıktığınız her an cips niyetine, kurabiye ve kek tariflerinizde sakınmadan bol oranda kullanın. Sevdiklerinizle paylaşın.
-
KAKAOLU YULAF KURABİYE
Tatlılığını hurma, muz ve kayısıya borçlu, enerjisiniyse fındık ve tarçından alan mini mini güzellikler bunlar. Üstelik pişirme uğraşı bile olmadan, 15 dakikada hazır ediliyorlar.
MALZEMELER
-
7 adethurma
-
3 adetgünkurusu kayısı
-
1 adet küçük boymuz
-
2 çay bardağıyulaf kepeği
-
4 yemek kaşığıdövülmüş fındık
-
1 tatlı kaşığıkakao
-
2 yemek kaşığısüt
-
2 çay kaşığıtarçınYAPILIŞI ;
-
Hurmalarınız çok kuruysa işe hurmaları yumuşatarak başlayın.
-
Bir kasenin içine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika bekletikten sonra suyun içinden çıkarın.
-
Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
-
Günkurusu kayısıları minik minik doğrayın.
-
Hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin.
-
Ardından içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın.
-
Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
-
Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın.
-
Tüm harca bu işlemi uygulayın ve bittikten sonra bir tabağa alın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra çıkarıp afiyetle yiyin.
-
YOĞURT BAR
Hazırlaması 5 dakikanızı alacak, dondurucuda bekletmeniz gereken süreyse bir türlü geçmek bilmiyor gibi gelecek. En sonundaysa beklediğiniz tüm emeğe değecek.
MALZEMELER
-
250 gramyoğurt
-
5 yemek kaşığıbal
-
1/2 su bardağıkırmızı meyveler
-
4 yemek kaşığıyulaf
-
2 yemek kaşığıantep fıstığı içi
-
Yoğurt ve balı bir kapta güzelce karıştırın.
-
Yoğurt-bal karışımını pişirme kağıdı serdiğiniz 20 x 30cm'lik düz tepsiye yayın.
-
Üzerine meyveleri, yulafı ve iri parçalanmış Antep fıstıklarını serpin.
-
Karışımı en az 5 saat dondurucuda bekletin.
-
Yeterince dondurduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin ve bekletmeden afiyetle tüketin.
-
YULAFLI ATIŞTIRMALIK
Sadece 6 basit malzemeyle en sevdiğiniz kurabiyenin yerine geçebilecek, lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlanan enfes bir atıştırmalık karşınızda.
MALZEMELER
-
3 adetmuz
-
2 su bardağıyulaf
-
2 yemek kaşığıbadem
-
1 yemek kaşığıkuru üzüm
-
1 yemek kaşığıhindistan cevizi rendesi
-
1 yemek kaşığıbalYAPILIŞI;
-
Muzları sulandırmadan çatal yardımıyla ezin.
-
Yulaf ve diğer malzemeleri çok sulandırmadan karıştırın. Karışımı dolapta 15-20 dakika bekletin.
-
Fırını fansız programda 160 dereceye ayarlayın.
-
Dinlenen kurabiye hamurunu avuç içinizde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.
-
Tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine bastırarak hamuru hafifçe yayın.
-
15 dakika her iki yüzünü de iyice pişirin.
-
İyice soğutun ve saklama kutusuna kaldırın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
-
UNSUZ KEK
İnsan diyet yaparken, yediklerine dikkat etmeye çalışırken her an canı bambaşka şey ister ya aksi gibi... İşte o anlarda elinizin altında hep olsun isteyeceğiniz kadar lezzetli ve sağlıklı bir kek olur kendisi
MALZEMELER
-
2 adetbüyük boy yumurta
-
1,5 su bardağıbadem
-
1 su bardağıfındık içi
-
1 çay bardağısüt
-
10 adetkuru kayısı
-
10 adetkuru incir
-
1 paketkabartma tozu
-
1 adetorta boy rendelenmiş limon kabuğu
-
1 çay kaşığıtarçın
-
1 yemek kaşığıkakaoYAPILIŞI ;
-
Sap kısımlarını kopardığınız incir ve kuru kayısıları bir parça şişmeleri için kısa bir süre ılık suda bekletin.
-
Badem ve fındık içlerini mutfak robotunda toz hale getirin.
-
Yumurtaları süt ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle hafif beyaz bir renk alana kadar çırpın.
-
Suyunu süzüp üzerlerini kuruladığınız kuru kayısı ve incirleri küçük küpler halinde doğrayın.
-
Çırpılmış yumurtalara toz hale gelen badem ve fındık içini, doğranmış kuru meyveleri, kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu ekleyip karıştırma işlemini kısa bir süre sürdürün.
-
Muffin kağıtlarını göz göz boşlukları olan teflon kalıba yerleştirin. Hazırladığınız kek harcını eşit olarak paylaştırın.
-
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirdiğiniz unsuz ve şekersiz kekleri kağıtlarından çıkardıktan sonra ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
-
MANGOLU KİNOA
Kinoanın doyuruculuğunu mangonun lezzetiyle harmanladık, ortaya tadına doyulmaz bir kahvaltı çıktı. Bu tok tutan kahvaltının ardından öğle yemeği saatinin nasıl geldiğini anlayamayacaksınız.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın