17.10.2024-15:12 (Son Güncelleme:17.10.2024-15:12)

Diyarbakır'a Yeni Araçlar: Emniyet Güçleniyor

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 50 araç, güvenlik hizmetlerini artırmak için hizmete alındı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne Yeni Araçlar Tahsis Edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne 50 araç düzenlenen bir törenle teslim edildi. Törende konuşan Vali Murat Zorluoğlu, araçların şehre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Huzur ve Güven Ortamının Sağlanması

Zorluoğlu, Diyarbakır'da güven ve huzurun sağlanmasında emniyet teşkilatının kritik bir rol oynadığını belirterek, geçmişteki sıkıntılı günlerin artık geride kaldığını kaydetti. Vali, araçların, güvenlik güçlerinin etkinliğini artıracağını vurguladı.

Diyarbakır'ın Gelişim Süreci

geçmişte yaşanan olumsuzlukların ortadan kalktığını ifade eden Zorluoğlu, şehirde artık tarımsal üretim, sanayi altyapısı ve istihdam gibi konuların konuşulduğunu aktardı. Bu durumun huzur ortamında mümkün olduğunu belirtti.

Toplumun Desteği Önemli

Vali Zorluoğlu, toplumsal dinamiklerin şehrin huzuruna sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı. Emniyet teşkilatının aldığı önlemler sayesinde Diyarbakır'ın sorunsuz bir hafta sonu geçirdiğini belirten Zorluoğlu, huzuru bozmak isteyenlerle mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Güçlü Emniyet İhtiyacı

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, 50 aracın trafik ve asayiş hizmetinde kullanılacağını belirterek, güçlendirilen araç filosuyla güvenlik hizmetlerinin daha aktif ve verimli olacağını ifade etti. Kaya, 2023 yılında asayiş suçlarındaki yüzde 15 düşüş ile mal varlığına karşı işlenen suçlardaki yüzde 42 oranındaki azalmanın hedeflerini desteklediğini söyledi.

Törende, Vali Zorluoğlu, temsili olarak 5 polise yeni araçların anahtarını teslim etti.

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 50 araç, müdürlüğün bahçesinde düzenlenen törenle hizmete alındı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr