06.10.2024-22:45 (Son Güncelleme:06.10.2024-22:45)

Diyarbakır ve Çevresinde İsrail'in Saldırıları Protesto Edildi

Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Mardin'de Filistin'e destek için düzenlenen gösterilerde İsrail'in saldırıları kınandı.

Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Mardin'de Protesto Gösterileri

Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Mardin'de, İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla geniş katılımlı yürüyüşler ve basın açıklamaları düzenlendi. Bu etkinliklerle, Gazzelilere destek verme ve yaşanan insanlık krizine dikkat çekme hedefleniyor.

Diyarbakır'da Yürüyüş ve Basın Açıklaması

Diyarbakır'da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Kayapınar ilçesindeki Fırat Bulvarı'nda toplanan kalabalık, Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Katılımcılar, Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolundaki alışveriş merkezinin önüne kadar sloganlar atarak gitti.

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, toplanan kalabalığa İsrail’in saldırılarına duyulan tepki için teşekkür etti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir ise, "İsrail, kadın, çocuk, yaşlı demeden sivil insanları hedef alarak katliam yapmaktadır" dedi. Etkinlik, okunan dualarla sona erdi.

Siirt'te Soykırıma Tepkiler

Siirt'te, Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde Güres Caddesi'nde bir araya gelen topluluk, Türk ve Filistin bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü. Memur-Sen Siirt İl Temsilcisi Murat Şeker, konuşmasında, "İsrail'in Gazze’de soykırım gerçekleştiriyor ve dünya bu duruma sessiz kalıyor" ifadelerini kullandı. Etkinlik dualarla tamamlandı.

Şırnak'ta Araç Konvoyu ve Protesto

Şırnak'ta, Şehr-i Nuh Platformu öncülüğünde Geylani Camisi önünde toplanan vatandaşlar, "Soykırıma Lanet, Direnişe Bin Selam" temasıyla araç konvoyu oluşturdu. Cizre ilçesinde toplanan kalabalık, İsrail’in saldırılarını protesto etti. Platform sözcüsü Nevzat Uysal, "Filistin halkinin meşru mücadelesini destekliyoruz" dedi ve dua yapıldı.

Mardin'de Açıklamalar ve Dualar

Mardin'de Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Valilik Parkı önünde toplanan kalabalık, "Fırat'tan Gazze'ye Direnişe Bin Selam" yazılı pankart açtı. İlerleyen gruptaki Necmettin Başboğa, İsrail saldırılarını kınadı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi. Yürüyüşe Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Mardin'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş kapsamında Valilik Parkı önünde bir araya gelen kalabalık, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na kadar yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr