15.10.2024-14:53 (Son Güncelleme:15.10.2024-14:54)

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Etkinliklerle Devam Ediyor

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, sanat ve kültürel etkinliklerle dolu bir programla gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

Diyarbakır ilinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali, birbirinden renkli etkinliklerle katılımcılara keyifli anlar sunmaya devam ediyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenleniyor ve merkeze bağlı Sur ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Etkinlikler Hız Kesmeden Devam Ediyor

Festival kapsamında, Kurşunlu Meydanı'nda müzisyen Umut Mürare ve Eşref Ziya tarafından sergilenen müzik dinletisi dinleyicilerle buluştu. Ayrıca, Surp Giragos Kilisesi’nde düzenlenen Dengbej Divanı etkinliği katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Tiyatro Gösterileri

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Gizli Bahçenin Bezelyesi" adlı oyuna ev sahipliği yaptı. Ayrıca, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde Van Devlet Tiyatrosu'nun "İtaat İlamı" adlı oyunu sahnelendi.

Çocukların Eğlencesi

Festival kapsamında Yenikapı Hançepek Meydanı’nda gerçekleştirilen Çocuk Köyü etkinlikleri, minik misafirlerine çeşitli atölyeler sunuyor. Atölyelerde çocuklar; müzik, drama, dans ve resim gibi sanat dallarında eğitim alıyor. Ayrıca, Kaptan Pengu ve Arkadaşları ile İpli Kukla dans gösterileri de sahneleniyor.

Ünlü Sanatçılarla Buluşma

Etkinlikler arasında Ebru Yaşar da yer aldı. Nevruz Parkı’nda düzenlenen konserde, sevilen parçaları seslendiren Yaşar, izleyicileriyle halaylar eşliğinde eğlendi.

Bu yılki festival, sanatı ve kültürü bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

"Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr