14.10.2024-18:35 (Son Güncelleme:14.10.2024-18:35)

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali: Bilim ve Eğlencenin Buluşma Noktası

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali'nde çocuklar bilimi, sanatı ve eğlenceyi keşfediyor.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Başladı

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, çocukları bilim, sanat ve eğlencenin büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı olan bu etkinlik, özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

Tarihi Atmosferde Eğlence Dolu Aktiviteler

Festival, tarihi Sur ilçesindeki Hançepek Meydanı'nda düzenleniyor. Burada oluşturulan çocuk şehrinde güneş gözlemi, gökyüzü gece gözlemleri, planetaryum gösterileri ve astronomi sunumları gibi bilimsel etkinliklerin yanı sıra sanatsal faaliyetler, geleneksel oyunlar, tiyatro gösterileri ve eğitici atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Ebeveynlerin Görüşleri

Festivalde iki kızıyla birlikte yer alan Hülya Özaydın, çocukların sosyal aktivitelerle daha fazla sosyalleştiğini dile getirdi. Özaydın, “Birçok etkinlik ve sosyal faaliyet var. İnsanlar buradan mutlu ayrılıyor. Bu benim ikinci gelişim, Diyarbakır'a katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Çocukların Eğlence Dolu Anları

Etkinliklere katılan çocuklardan Esmanur Özaydın, burada geçirdiği eğlenceli zamanlardan bahsederek, “Burada çocukların düşünülmesi harika. Bütün çocukları buraya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

9 yaşındaki Hatice Roza Kaya, çocuklar için düzenlenen etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Bilim Atölyelerine Yoğun İlgi

Festivalde yer alan bilim atölyesi sorumlusundan Aycan Altın, festivalin üçüncü gününde katılımın oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Düzenlediğimiz bilim atölyelerinde çocuklar gerçekten eğlenceli vakit geçiriyorlar.” ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı olan "Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında Diyarbakırlı çocuklar için tarihi Sur ilçesinde Hançepek Meydanı'na kurulan çocuk şehrinde güneş gözlemi, gökyüzü gece gözlemleri, planetaryum gösterileri ve astronomi sunumlarının yanı sıra sanatsal etkinlikler, geleneksel oyunlar, tiyatro oyunları, eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları ile sahne gösterileri gerçekleştiriliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr