17.10.2024-15:58 (Son Güncelleme:17.10.2024-15:58)

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali 6. Gününde Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, 6. gününde sanat ve eğlencenin tadını çıkarıyor.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

Diyarbakır, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 14. durağı olan Diyarbakır Kültür Yolu Festivali ile kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu bu festival, zengin içeriklerle dolu.

Çocuklar İçin Eğlence Dolu Anlar

Festival kapsamında Sur ilçesi Hançepek Meydanı'nda kurulan çocuk köyü, minik ziyaretçilere çeşitli eğlenceli etkinlikler sunuyor. Ebeveynler de çocuklarıyla birlikte bu keyifli anların tadını çıkarıyorlar.

Birbirinden Güzel Etkinlikler

Konserden, sergilere; tiyatrodan atölyelere kadar geniş bir yelpazede sunulan aktiviteler, tüm yaş gruplarına hitap ederek katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor. Festivalin 6. gününde Nevriz Parkı'nda saat 21.00'de ünlü sanatçı Merve Özbey sahne alacak.

Katılımcıların Düşünceleri

Sivas’tan gelen Furkan Tosunoğlu, Diyarbakır gezisinin olumlu geçtiğini belirterek, "Diyarbakır'a ilk kez geldim ve festivale denk geldim. Şehir ve festival çok hoşuma gitti. Bu etkinliklerin kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Rojbin Orak ise açılan sergileri gezdikten sonra, "Buradaki yağlı boya çalışmalara bayıldım. Gençlerin sanata olan ilgisinin artacağını umuyorum. Festivalin devam etmesini çok isterim,” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, kültür ve sanat etkinlikleriyle devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı olan "Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" kapsamında çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenleniyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr