18.10.2024-16:11 (Son Güncelleme:18.10.2024-17:04)

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Unutmanın En Kötüsü Rabbimizi Unutmaktır

Erbaş, hutbesinde unutmamanın önemine ve günümüz ihlallerine dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Çarpıcı Hutbe

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde gerçekleştirdiği hutbede önemli mesajlar verdi. Erbaş, günümüzde başta Gazze olmak üzere İslam beldelerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, "Bugün, masumları katleden, soykırım uygulayan caniler, işgalciler, siyonistler, Allah'ı unutan, şeytanı dost edinenlerdir" dedi.

Unutkanlığın Nedeni ve İnsanın Sorumlulukları

İnsanın unutkan bir varlık olduğunu dile getiren Erbaş, "Kimi zaman yaratılış gayesini unutur, insanlara karşı nezaket ve zarafeti elden bırakır" ifadelerini kullandı. Cenazelerin insanların ölüm gerçeğini anımsattığını belirten Erbaş, Mülk Suresi'nden verdiği örneklerle, yaşamın ve ölümün yaratılış amacını unutmamak gerektiğini vurguladı.

Rabb'imizle Bağ Kurmak ve Hesap Bilinci

Erbaş, unutmanın en kötüsü olarak kişinin Rabb'ini unutmasını tanımlarken, "Nerede olursak olalım Rabb'imiz bizimle beraberdir" dedi. Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere atıfta bulunarak, yaşarken bu bilinci taşımamız gerektiğini söylerek gençliğin bu ruhla yetiştirilmesini istedi.

Toplumun Değerlerine Dikkat Çekilmesi Gerekiyor

Son zamanlarda gençlerin ve çocukların fıtratlarının bozulmasına yönelik tehlikelerin arttığını belirten Erbaş, sapkın ideolojiler ve dijital mecraların etkilerini eleştirdi. Ayrıca, aile değerlerinin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Erbaş, "Yeryüzünün imarı ve güvenli bir geleceğin inşası, Rabb'ini, Peygamber'ini bilen, kitabını okuyabilen, anlayabilen ve yaşayan nesiller eliyle olacaktır" diyerek tüm Müslümanlara önemli bir mesaj iletti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde hutbe irat etti, cuma namazı kıldırdı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr