25.10.2024-20:22 (Son Güncelleme:25.10.2024-20:22)

Diyanet Akademisi Başkanı Afyonkarahisar'da Hafızlık Törenine Katıldı

Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, hafızlık icazet merasimine katıldı.

Diyanet Akademisi'nden Hafızlık İcazet Töreni

Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Afyonkarahisar'da düzenlenen hafızlık icazet merasimine katıldı. Tören, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi ve kurdele kesiminden önce saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Konuşmalar

Etkinlikte Ayasofya-ı Kebir Camii Uzman İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Ardından, 201 hafız adayı salona katıldı. Diyanet Akademisi Başkanı Kaan, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne bağlı 6 Kur'an Kursu'nda eğitimini tamamlayan 109 erkek ve 92 kız hafızın icazetini almanın mutluluğunu dile getirdi.

Kur'an'ın Önemi ve Hafızlık Projesi

Kaan, Kur'an-ı Kerim'in ilahi bir kitap olduğunu vurgulayarak, "Kur'an-ı Kerim tüm insanlığa gönderilmiştir. Müslümanlar için bu kutsal metni okumak ve anlamak her zaman büyük bir değer taşımıştır." dedi. Ülkeyi kapsayan bir hafızlık projesinin önemine dikkat çekerek, Türkiye'de 1800 Kur'an kursunda 87 bin öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Bugüne kadar 217 bin hafız yetiştirildiğini kaydeden Kaan, bu sayının artırılmasının ülkenin geleceği için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Başarılar ve Tebrikler

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, etkinlikte hafızlık unvanını alan 201 genci kutladı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve hafız annesi Şeyma Yassıkaya da konuşmalarında duygularını paylaştı.

Hediyeler ve İkramlar

Konuşmaların ardından hafız öğrenciler Kur'an-ı Kerim okudu ve icazet alan öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Afyonkarahisar'da Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda düzenlenen hafızlık icazet merasimine katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr