21.10.2024-13:04 (Son Güncelleme:21.10.2024-13:04)

Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün Elebaşı'nın Ölümünü Doğruladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşının ölümüne dair istihbarat kaynaklarının bilgilerini paylaştı.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Önemli Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

FETÖ Elebaşının Ölümü

Bakan Fidan, "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor," dedi ve bu açıklamasıyla kamuoyuna önemli bir mesaj verdi.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Fidan, sözlerine devam ederek, terörle mücadeledeki kararlılığın süreceğini vurguladı. "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür," ifadesini kullanan Fidan, bu ölüm haberinin rehavete yol açmayacağını belirtti.

Gençlerin Kandırılması

Bakan Fidan, FETÖ’nün gençleri nasıl kandırdığını eleştirerek, "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmıştır," dedi.

Yurt Dışındaki Tehditler

Ayrıca, bu gençlerin yurt dışında istihbarat servisleri tarafından nasıl istismar edildiğine de dikkat çekti ve şöyle devam etti: "Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım. Kendilerini bu yanlış yoldan vazgeçmeye davet ediyorum."

Sonuç

Fidan, "Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler," diyerek, FETÖ ile mücadeledeki kararlılığın süreceğinin altını çizdi.

"Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler," diyerek sözlerini tamamladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile Ankara’da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr