31.08.2019-09:57 (Son Güncelleme:31.08.2019-09:53)

Dış Kulak Yolu Enfeksiyonu Nedir? Dış Kulak Enfeksiyonu Tedavisi

Dış kulak yolu enfeksiyonu, havuz ve denizlerden kapılan bir hastalıktır. Peki, dış kulak yolu enfeksiyonunun tedavisi nedir?

Dış kulak enfeksiyonu tedavi edilmesi gereken ve yüzücülerde daha sık görülen bir hastalıktır.

DIŞ KULAK YOLU ENFEKSİYONU NEDİR?

Sıcak yaz günlerinde en çok görülen problemlerinden biri, dış kulak yolu enfeksiyonları meydana geliyor. Deniz ve havuzlar, ‘yüzücü kulağı’ olarak da adlandırılan bu hastalığın meydana gelmesini kolaylaştırıyor. Havuzların dış kulak yolu enfeksiyonlarını kolaylaştırma sebebi ise sudaki klorun dış kulak yolu cildinin üstünü kaplayan bakteri ve mantar benzeri mikroorganizmaların yapısını farklılaştırması; masum mikropların sayısını azaltarak daha dirençli, saldırgan ve enfeksiyonlara neden olan mikroplara yer açılmasına imkân sağlaması. Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çetin Vural aynı biçimde sıcak havada terlemenin ve kulak kanalındaki nemin de zararlı mikropların artmasına katkı yaparak enfeksiyonu rahatlattırdığı dikkat çekiyor.

DIŞ KULAK YOLU ENFEKSİYONU TEDAVİSİ

Tedavi çoğunlukla antibiyotikli damla veya merhemler, mikropların çoğalmasını engelleyecek hafif asidik nitelikte damlalar ve ağrı kesicilerle oluyor. Bazı hallerde ağızdan alınan veya daha nadiren iğne biçiminde kullanılan antibiyotikler tedaviye ilave edilebiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr