14.05.2018-17:32 (Son Güncelleme:31.05.2021-18:35)

Diş Eti Morarması

Diş eti morarması ve ağrı, diş eti morarması ve acıması, diş eti peelingi, diş eti morlukların ne iyi gelir detaylar haberimizde...

Oldukça yaygın bir rahatsızlık olan diş eti morarması hakkında; Diş eti morarması ve ağrı, diş eti morarması ve acıması, diş eti peelingi, diş eti morlukların ne iyi gelir konuları ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

DİŞ ETİ MORARMASI NEDEN OLUR?

Diş eti morarması oldukça sık karşılaşılan ağız ve dış rahatsızlıklarından biridir. Diş etine rengini veren pigmentlerin zamanla artmasıyla diş etinde morarma meydana gelir. Bazı yanlış uygulanan diş tedavileri de diş etinde morarmaya neden olur. Diş etinin morarmasına neden olan diğer etkenler ise;

-Fazla kafein tüketimi

-Sigara kullanımı

-Yanlış tedavi

-Genetik yapılar

DİŞ ETİ MORARMASINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILIR?

Oldukça yaygın görülen diş eti morarmasının engellenemeyeceği tek durum genetik yapıdan kaynaklanıyor olması. Onun haricindeki durumlarda diş eti morarması önlenebilir. Morarmaların önüne geçmek için;

-Ağız ve diş sağlığı bakımı önemsemek

-Diş ipi kullanımı

-Dişlerdeki çürüklerin önlenmesi ve tedavi edilmesi

DİŞ ETİ MORLUKLARINA NE İYİ GELİR

Diş Peelingi: Minik cerrahi bir operasyon ile anestezi verilerek diş eti soyulma işlemidir. Lazer yöntemi kullanıldığında anesteziye bile gerek duyulmaz ve operasyondan sonra hasta hayatına kaldığı yerden devam eder.

Diş Fırçalama ve Diş İpi Kullanımı: Evde en kolay uygulanabilecek yöntemlerden olan iş fırçalama ve diş ipi kullanımı, diş eti morarması tedavisinde etkilidir.

DİŞ ETİ MORARMASI TEDAVİSİ

Ağız ve diş sağlığı oldukça önemli bir durumdur asla ihmal edilmemelidir. Yukarıda da bahsettiğimiz nedenlerden dolayı diş etlerinde yaşanan morarmaların tedavisi yine diş hekimleri tarafından yapılır. İlk olarak yanlış tedavi soncu yaşanan morarmalar için ilk uygulanan işlem doğru tedaviye geçiş sürecidir.

Diş etlerine doğrudan uygulanmakta olan pansuman ve solisyon tedavisi de diş eti morarmasına yönelik tedavilerden biridir.

Diş etinde meydana gelen morarmalar ilk olarak ağızda ağrı yapmasa da ilerleyen dönemlerde, diş kaybı ve diş eti çekilmesine neden olabilir.

Diş eti morarmaları tedavi edilmediği takdirde siyahlaşarak kendini belli eder..

Diş eti morarması için evde uygulanacak yöntemler de mevcut. Bu yöntemler arasında tuzlu su ile gargara ve zerdaçal kürü yer almaktadır. Tuzlu su, zerdeçal ve hardal yağı macun haline getirildikten sonra dişler bu macunla fırçalanır. Daha sonra ise çok bekletmeden durulanır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr