30.06.2020-15:01 (Son Güncelleme:30.06.2020-15:02)

Diş Eti Hastalığı Kanser Belirtisi

Diş eti hastalığı kanser belirtisi sadece hekimler tarafından anlaşılabilir ve tedavinin gecikmemesi sağlanabilir. Bu konuda merak edilenleri derledik.

Ağız ve diş sağlığı için her 6 ayda bir hekime başvurmanın önemli olduğu bilinir. Öyle ki ağız kanserinin teşhisi adına da bu durum dikkate alınmalı.

Diş Eti Kanseri Neden Olur?

Diş eti kanseri çok yaygın bir şekilde duyurulmasa da mevcut kanser türleri arasında boy gösterir. Ve yukarıda belirttiğimiz gibi uzman hekimler tarafından anlaşılabilir. Hekime başvuranların:

-Kanser: Ağız içi muayeneleri gerçekleşir mevcut tümörler değerlendirmeye alınır. Örneğin kanser dudaklarda veya ağızda oluşabilir. Aynı zamanda bademcik etrafına yayılan tümörler de yaygın hale gelmiştir.

-Teşhis: Ağız için toksinleme nasıl göz önünde bulundurulur. Neticesinde teşhis gerçekleşir ve en uygun tedavi yöntemleri ele alınır. Erken teşhisin diş eti kanserinde de büyük bir öneme sahip olduğunu belirtmek gerek. Çünkü:

• Diğer kanser türleri gibi ölüm oranı yüksek.

• Bu oranın %50’nin üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

Diş eti hastalığı kanser belirtisi nelerdir öğrenenler beraberinde sık sık hekime başvurarak erken teşhise ön ayak olabilir. Kanser türü ne olursa olsun erken teşhis ile tedavi etkili bir hale gelecektir.

Diş Eti Kanser Belirtileri Nelerdir?

Kanser belirtileri türüne bağlı olarak farklılık gösterir. Örneğin diş eti kanserine dair ağız ve ağız içi belirtilerin yaygın olduğu açık durumda. Mesela ses değişikliği bunlar arasında boy gösterir. Çünkü tümörün yerine göre ses tellerinde deformasyon oluşabilir. Akabinde:

• Hem dilde hem de yanakta oluşan şişkinlikler göz ardı edilmemeli.

• Diş etlerinde yaygın olarak kırmızı lekeler boy gösterir.

• Ağız bölgesi bir süre sonra uyuşmaya başlayabilir.

Yeme – içme alışkanlıkları dahi belirtiler adına önemli. Mesela tatlı yiyeceklerin bir diğer sonra anlaşılmaması söz konusudur. Tat alma duyusu zaman ortadan kalkabilir. Beraberinde:

• Çiğnemede meydana gelen güçlük dikkatlerden kaçmaz.

• Yine yutkunma sırasında da sorun yaşanabilir.

Ağız içi aftlar bunlar arasında yerini almıştır. Sık sık aft sorunları boy gösterirse mutlaka hekime başvurmalısınız. Çünkü bu durum kanser belirtileri arasında yerini almakta.

Diş Eti Kanseri Neden Olur?

Belirtilerden ziyade nedenleri de göz önünde bulundurmak gerekir. Mesela sigara ve alkol tüketiminin fazla olması bunlar arasında yerini almıştır. Ağız ve diş temizliğine yeteri kadar önem verilmemesi ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Arkasından:

• Diş enfeksiyonları zamanla artmaya başlayabilir.

• Enfeksiyonlara karşılık önlem alınmaması halinde tümör boy gösterebilir.

Bu gibi durumlarda hekime başvurmak ve en etkili tedavi yöntemlerine geçmek gerekir. Örneğin diğer kanser türleri gibi radyoterapi ile kemoterapi uygulanır. Ameliyat diş eti kanseri için en son tercih edilir. Çünkü ameliyat riskli görülür. Bunun yerine ilaç tedavisi boy gösterir. Diş eti hastalığı kanser belirtisi nedir öğrenenler hekime başvurduktan sonra tüm bu tedavi süreçlerini değerlendirmeye başlayabilir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr