16.06.2020-16:43 (Son Güncelleme:16.06.2020-16:38)

Dikili’de Tekne Turları

Dikili içerisinde irili ufaklı ziyaret edilmesi gereken ve eşsiz manzarası ile birkaç ada da bulunuyor. Dikili’de tekne turları yaparak hem bu adaları ziyaret edebilir hem de Ege Denizi’nin mavi sularında huzur bulabilirsiniz.

Ege ruhunun beden bulduğu şehir olan İzmir ve çevresinde gezilecek yerler bir hayli fazla. Bu yerlerden biri de İzmir şehir merkezine yaklaşık olarak 120 km uzaklıkta olan ve küçük bir ilçe olan Dikili. Sahip olduğu tarihi mirasların yanı sıra denizi, temiz havası ve eşsiz manzarası ile Dikili’de gezilecek yerler oldukça fazla. Dikili küçük bir ilçe olmasına karşın yaklaşık olarak 40 kilometrelik bir sahil şeridi var. Eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Dikili ilçe karasuları içerisinde irili ufaklı ziyaret edilmesi gereken adalar da bulunuyor. Dikili’de tekne turları yaparak hem bu adaları ziyaret edebilir hem de Ege Denizi’nin keyfini çıkarabilirsiniz. Büyük ve eski medeniyetlere zamanında kapılarını açmış olan Dikili, gitmenizi tavsiye ettiğimiz İzmir çevresi gezilecek yerler arasında. Eğer Dikili’ye nasıl gidilir merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız gezi rehberini okuyabilirsiniz.

Dikiliye Nasıl Gidilir?

İzmir’in güzelliklerinden biri olan Dikili’yi gezilecek yerler listenize eklediyseniz ve gitmek için planlar yapıyorsanız sizler için hazırladığımız bu yazımızın yardımcı olacağını düşünüyoruz. Tarihi ile size zaman yolculuğu yaptırabilecek aynı zamanda doğası ile sizi fazlasıyla etkileyecek olan Dikili’ye nasıl gidilir sizlere anlatmaya başlamak istiyoruz bir an önce. Dikili’ye ulaşım için birkaç farklı alternatifiniz bulunuyor bunlardan ilki İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı baz alabileceğiniz bir rota.

Havalimanından Dikili’ye gidebilmek için de yine iki farklı alternatifiniz var. Havalimanı İzban İstasyonundan trene binerek Aliağa’ya gidebilir ve ardından isterseniz 837 numaralı ESHOT otobüsüyle isterseniz de Dikili Minibüslerine binerek ulaşabilirsiniz. Dikili’ye gidebilmek için bir diğer tercihiniz de otobüs olabilir. İzmir Şehir Otogarı’ndan ilçeye gidecek olan otobüslerden biri ile Dikili’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer bu alternatiflerin yerine isterseniz özel araç ile de Dikili geziniz için güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlçeye istediğiniz şekilde ulaşım sağladıktan sonra denizin tadını çıkartmak ve adalara gitmek için Dikili tekne turları ve daha fazlası sizleri bekliyor olacaktır.

Dikili’de Tekne Turları

Dikili içerisinde irili ufaklı ziyaret edilmesi gereken ve eşsiz manzarası ile birkaç ada da bulunuyor. Dikili’de tekne turları yaparak hem bu adaları ziyaret edebilir hem de Ege Denizi’nin mavi sularında huzur bulabilirsiniz. Dikili’de ziyaret edebileceğiniz adalar;

• Kalem Adası

• Garip Adası manzarasıyla ziyaretçilerini büyülerken eşsiz mavi tonlarıyla oldukça çarpıcı oluyor.

Bunların yanı sıra Dikili’de tekne turları da bir hayli meşhur. Hem kuzey ege kıyılarındaki sakin ve daha berrak koyları;

• Küçük Zindancık Koyu

• Killi Koyu

• Hanımın Koyu

• Ilıca Koyu’nu ziyaret ederek yaklaşık 7 saatlik turlarla yola çıkabilirsiniz hem de isterseniz;

• Çeşme Tekne Turu

• Foça Tekne Turu

• Ayvalık Tekne Turu ya da

• Bodrum Tekne Turlarına katılarak Dikili’den başlayacak güzel bir deniz yolculuğu geçirebilirsiniz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr