09.10.2024-09:40 (Son Güncelleme:09.10.2024-09:40)

Didim'de Engelli Gençler İçin Umut Dolu Bir Kamp

Didim'de düzenlenen RESPECT Projesi, engelli gençlere sporla umut ve güç veriyor.

Didim'de "Engelleri Aşan" Kamp

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun koordinasyonunda hayata geçirilen kamp, Aydın'ın Didim ilçesinde gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Türkiye genelinden gelen engelli gençlere çeşitli spor branşlarını tanıtmayı amaçlıyor.

RESPECT Projesi Nedir?

"RESPECT Projesi", engelli bireyleri spor aracılığıyla topluma kazandırmayı hedefliyor. Proje Koordinatörü Ali Osman Yağmurlu, bu projeyi tanıtırken; "Engelleri aşan bir proje" sloganıyla yola çıktık. Burada, gençlerimize sadece spor yapmalarını sağlamıyoruz, onlara umut ve güç veriyoruz" dedi.

Projenin Hedefleri

Yağmurlu, projenin başarılarından bahsederken; "Farklı kökenlerden ve yeteneklerden gelen gençler bu kamp sayesinde bir araya geliyor. birlikte çalışarak hoşgörü ve saygı kültürünü geliştiriyoruz. Bizim için her bireyin katkı sunabileceği bir spor ortamı yaratmak çok önemli. Engelli bireylere fırsat eşitliği sağlamak ve onları topluma entegre etmek, RESPECT Projesi’nin en önemli hedefleri arasında bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Aydın'ın Didim ilçesinde, engelli bireyleri sporla topluma kazandırmayı hedefleyen "RESPECT Projesi" kapsamında kamp düzenlendi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun koordinesinde gerçekleştirilen kampta, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler farklı spor branşlarıyla tanıştı, sosyal etkinliklere katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr