11.10.2024-11:33 (Son Güncelleme:11.10.2024-11:33)

Devlet Korumasındaki Sude'nin Wushu'da Avrupa Şampiyonluğu Hedefi

Sude, devlet korumasında spor kariyerine wushu ile devam ederek Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor.

Devlet Korumasındaki Sude'nin Hedefi Wushu'da Avrupa Şampiyonluğu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Saray Çocuk Evleri Sitesinde yaşamını sürdüren 17 yaşındaki Sude, boks ve muay thai alanındaki başarılarının ardından şimdi de Wushu'da Avrupa şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor.

Çocuklara Spor ve Eğitim Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, korunmaya muhtaç çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmeleri için çeşitli destekler sunuyor. Bu kapsamda çocuk evleri ve ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sayesinde birçok çocuk, sosyal ve sportif faaliyetlerde önemli başarılar elde ediyor.

Sude'nin Spor Yolculuğu

Sude, abisinin boks ve muay thai dalındaki başarılarından etkilenerek bu sporlara yöneldi. İlk kez 3 yıl önce boks ile tanışan Sude, kısa süre içinde muay thai ve wushu ile de ilgilenmeye başladı. Türkiye şampiyonalarında elde ettiği derecelerle de dikkat çekti.

“Şu an Wushu'ya Ağırlık Verdim” diyen Sude, gelecekte antrenör olmayı ve öğrencilerini Avrupa şampiyonu yapmayı hedefliyor. Sude, “Türkiye şampiyonalarında altın madalya kazanmak için haftada 3 gün antrenman yapıyorum. Önümüzdeki yıl Wushu Türkiye maçlarına katılacağım,” ifadelerini kullandı.

Spor Hayali ve Gelecek Vizyonu

Sude, uluslararası alanda büyük hedefler belirleyerek, "Türkiye'de derece kazandıktan sonra Avrupa şampiyonluğunu, ardından da olimpiyat ve dünya şampiyonluklarını hedefliyorum," şeklinde konuştu. Bu azim ve kararlılığı, onun spor kariyerinde büyük başarılara imza atmasının önünü açacak gibi görünmekte.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Saray Çocuk Evleri Sitesinde kalan, boks ve muaythaide önemli başarılar elde eden 17 yaşındaki Sude'nin hedefi, Wushu'da Avrupa şampiyonluğunu yaşamak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr