09.10.2024-00:01 (Son Güncelleme:09.10.2024-00:01)

Devlet Halk Dansları Topluluğu, 'Bizim Renklerimiz' Gösterisi ile Büyüledi

Devlet Halk Dansları Topluluğu, AKM'de 'Bizim Renklerimiz' gösterisiyle geleneksel ve modern dansları harmanladı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun Etkileyici Gösterisi

Devlet Halk Dansları Topluluğu, "Bizim Renklerimiz" adlı gösterisini Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerle buluşturdu. Topluluk, geleneksel Anadolu halk danslarını bale ile bir araya getirerek tarihi ve kültürel zenginliğimizin bir yansımasını sahneye taşıdı.

Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya'nın Açıklamaları

Gösterinin sanat yönetmeni Yıldız Çankaya, Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun 1975 yılında kurulduğunu ve temel amaçlarının geleneksel halk danslarını modern yorumlarla sahneye koymak olduğunu vurguladı. "Türkiye'yi yurt içinde ve dışında temsil etmek istiyoruz," dedi.

Önemli Katkılar ve Koreografik Yenilikler

Çankaya, topluluğun kuruluş sürecinde Devlet Opera ve Balesi'nden gelen koreografların büyük etkisi olduğunu belirterek, "Mustafa Turan, Duygu Aykal ve Sonya Arslan gibi hocalarımızın katkıları çok önemlidir. Onların çalışmalarının ardından repertuvarımıza 'Bingöl' ve 'Çiftetelli' gibi koreografiler eklendi," şeklinde konuştu.

Yeni Anlatım Teknikleri ile Zenginleşen Repertuvar

Çankaya, 2007 yılında topluluğa katıldığını ve bu süreçte sanatsal yönelimler doğrultusunda halk danslarını yeni formlarda sergileme arayışına girdiğini ifade etti. "İstanbul, bizim için yeni bir serüvenin başlangıcı oldu. Burada artık yeni anlatım teknikleri ile repertuvarımızı genişletmeye başladık."

Orkestra ve Performans

Gösteride orkestra şefliği Murat Kızılca tarafından yürütülürken, solist olarak Nilgün Kızılca sahne aldı. "Çiftetelli", "Roman", "Kafkas" gibi 15 eser, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Geleneksel Anadolu halk danslarını bale ile sentezleyerek sahneye taşıyan Devlet Halk Dansları Topluluğu "Bizim Renklerimiz" adlı gösterisini, Atatürk Kültür Merkezi ( AKM) Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Topluluğun sanat yönetmeni Yıldız Çankaya (sol 7), AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr