22.09.2024-09:44 (Son Güncelleme:22.09.2024-09:44)

Dev derbide aslan kükredi: Galatasaray’dan Kadıköy’de 3 gollü galibiyet

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasının merakla beklenen maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Dev maçta gülen taraf 3-1’lik skorla Galatasaray oldu. İşte Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti…

Süper Lig’in 6. haftasında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan maçta, Galatasaray rakibini 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Galibiyet Golleri Torreira, Mertens ve Sara’dan Geldi

Galatasaray, zorlu derbide öne geçen taraf oldu. 21. dakikada Lucas Torreira’nın attığı golle öne geçen sarı-kırmızılılar, 28. dakikada Dries Mertens ve 59. dakikada Gabriel Sara’nın golleriyle farkı 3’e çıkardı. Fenerbahçe’nin tek golü ise 63. dakikada penaltıdan Edin Dzeko’nun ayağından geldi.


Galatasaray Puanını 18'e Yükseltti

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 18’e çıkararak liderliğini pekiştirdi. Fenerbahçe ise 13 puanda kalarak zirve yarışında yara aldı.

Icardi Kadroda, Sallai İlk Kez Sahada

Arjantinli yıldız Mauro Icardi, sakatlığını atlatıp kadroya dahil edildi. Son iki maçta forma giyemeyen Icardi, Fenerbahçe derbisinde sahada yer aldı. Galatasaray’ın yeni transferi Rolland Sallai ise sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıkarak Mertens’in yerine oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe'de Eksikler Dikkat Çekti

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Bright Osayi-Samuel kadroda yer almadı. Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Filip Kostic de teknik heyet kararıyla maç kadrosuna alınmadı. Levent Mercan, Bartuğ Elmaz ve Ryan Kent de derbide forma giyemedi.


Tribünlerde Okan Buruk’a Tepki

Maç öncesinde Fenerbahçe taraftarları, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a tepki gösterdi. Geçen sezonun şampiyonluk kutlamalarındaki sözleri nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlar, Buruk aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Maçın Öne Çıkan Anları

10.dakikada Fenerbahçe etkili geldi, Szymanski’nin şutu az farkla auta çıktı. 21. dakikada Torreira’nın şutunda top direğe çarptı ve kaleci Livakovic’in sırtına çarparak ağlara gitti: 0-1. 28. dakikada Mertens’in aşırtma vuruşuyla skor 2-0 oldu. 59. dakikada Gabriel Sara’nın plasesiyle Galatasaray farkı 3’e çıkardı. 63. dakikada Dzeko’nun penaltı golüyle Fenerbahçe durumu 3-1’e getirdi.

Bakan Bak Derbiyi Tribünden İzledi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, dev derbiyi tribünden takip etti. Baştan sona çekişmeli geçen maçta, Galatasaray derbiyi kazanarak büyük bir moral buldu.

muratcankilic@haber365.com.tr