16.06.2020-16:30 (Son Güncelleme:16.06.2020-16:27)

Detroit Seyahat Rehberi

Amerika Birleşik Devletleri’nin getto kültürünün simge şehirlerinden olan Detroit’te gezilecek yerler yok değil. Peki Detroit’te nerelere seyahat edilir? İşte detaylar…

Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeyinde bulunan Michigan Eyaletine bağlı ve Kanada ile sınır komşusu olan daha çok sanayi ve ticaret şehri olan Detroit, genelde turistler tarafından çok tercih edilmeyebiliyor. Bunun sebebi hem gezilecek yerlerin diğer şehirlere nispeten daha az olması hem de suç oranının yüksek olması önemli bir rol oynuyor. Fakat sanat aktiviteleri, sokak sanatçıları ve Amerika’nın getto kültürünün güzel bir simgesi olan Detroit’te gezilecek yerler yok değil. Sizler için hazırladığımız Detroit Seyahat Rehberi ile bu şehre yolunuz düştüğünde neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Detroit’te Gezilecek Yerler

Oldukça büyük bir şehir olmasına rağmen maalesef turistlerin pek tercih ettiği bir şehir olmayan Detroit, tarihi veya klasik mimarinin aksine modern Amerikan mimarisi sevenler için tercih sebebi olabilir. Tabii bütün bunların dışında görülmeye değer bir şey yok demiyoruz. Müzeleri ve sanat eserleri bakımından zengin olan bu şehirde yapacaklarınızı sizler için hazırladığımız Detroit seyahat rehberi sayesinde keşfedebilirsiniz. İşte Detroit’te gezilecek yerler;

• Packard Otomativ Fabrikası

İçeri girilmesi sizler için tehlikeli olabileceğinden tavsiye edilmeyen yerlerden biri olan eski Packard Otomativ Fabrikası 1903 yılında kurulmuş ve şimdilerde getto sokakların kültürünün yansıtıldığı ve harabe sayılan bir yer. Fakat yine de birçok ziyaretçi ağırlıyor.

• Afro-Amerikan Tarih Müzesi

Dünyanın en büyük afro-amerikan müzesi sayılan bu müze 1965 yılında Detroit’te Warren Caddesi üzerinde kurulmuştur. İçerisinde sergi alanları, araştırma kütüphanesi, konferans salonu ve tiyatroya ev sahipliği yapan Afro-Amerikan Müzesi, aynı zamanda afro-amerikan tarihine de ışık tutan önemli eserlere sahip.

• Greektown (Yunan Kasabası)

Geceleri ışıkları ile sokaklarını süsleyen Greektown, Detroit’in en hareketli yerlerinden biri. 20. Yüzyılın başlarında Detroit’e göç eden Yunanların yaşadığı bu bölgede Katolik ve Ortodoks kiliselerini de gezebilirsiniz. Amerika’da Yunan kültürünü hissedeceksiniz.

• Renaissance Center

Michigan Eyaletine bağlı Detroit şehrinin Renaissance Center’ı, eyaletin en yüksek binalarını oluşturan Renaissanca Tower adı verilen kuleler topluluğunun olduğu bir bölgedir. Eğer Renaissance Center’a gidecekseniz dünyanın en büyük çatı restoranının da bu kuleler topluluğunun içinde olduğunu bilmelisiniz. Renaissance Center, Detroit’te gezilecek yerler arasında klasik Amerikan mimarisini gözler önüne seren yerlerden biri.

• Detroit Sanatlar Enstitüsü

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ve en ihtişamlı sanat galerilerinden biri olan Detroit Sanatlar Enstitüsü, 1885 yılında zarif bir mimari ile inşa edilmiş. Binanın dış kısmının tamamı beyaz mermerlerle kaplanmış. Detroit Sanatlar Enstitüsü, Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok ziyaretçi ağırlayan ve kurulan ilk altı müzeden biridir. İçerisinde 100’den fazla koleksiyon, modern sanat eserlerinin yanı sıra kadim medeniyetlere ait koleksiyonlar, tiyatro, kütüphane ve konferans salonu barındırıyor.

• Eastern Market

1841 yılında kurulan Eastern Market, Detroit için tarihi ve kültürel bir değer sayılıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük açık hava pazarlarından biri olan Detroit Eastern Market, müzik sanatçıları eşliğinde bir alışveriş imkanı sunuyor. Detroit seyahat rehberi içinde gezinizi sonlandırabileceğiniz noktalardan biri olan bu açık pazar aynı zamanda birçok turistin ülkelerine dönmeden önce hediyelik eşya alışverişini yaptığı yerlerden biri.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr