Pastane poğaçası da denilen dereotlu poğaça tarifini patatesli olarak da deneyebilirsiniz. İşte en pratik tarifi ile dereotlu poğaça tarifi.
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 tutam dereotu
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Öncelikle fırını 160 derecede ısıtın.
Bir kaba eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın biri ve ikincinin beyazı, tuzu koyun ve güzelce yoğurun. Daha sonra dereotunu ekleyerek karıştırın.
Unu üzerine ilave ederek yumuşak bir kıvama gelene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru küçük küçük parçalara ayırıp ve açarak içine ezilmiş peynir harcını koyup hamuru kapatın.
Hamurların üstüne yumurta sarısını sürün ve fırına sürün. Kızarmaya başladıktan sonra fırından çıkartın.
İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.