04.10.2024-17:39 (Son Güncelleme:04.10.2024-17:45)

Depremzede Çocuklar TEKNOFEST Adana'da Heyecan Yaşadı

Hatay'daki depremden etkilenen öğrenciler, Adana TEKNOFEST'te umut dolu anlar yaşadı.

TEKNOFEST Adana'da Depremzede Çocuklar Buluştu

Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen öğrenciler, Adana'da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katıldı. T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen bu önemli etkinlik, AA'nın global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST, Adana Havalimanı'nda üçüncü gününde devam ediyor.

Vali Masatlı ile Depremzede Öğrenciler Festivale Katıldı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, beraberinde 1845 depremzede öğrenciyle birlikte TEKNOFEST Adana'ya katıldı. Festival alanını gezen öğrenciler, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopteri ve paramotorların muhteşem hava gösterilerini izleme fırsatı buldu. Ayrıca, Vali Masatlı AA'nın standını da ziyaret etti.

Çocukların Geleceğine Umut Katan Etkinlikler

Öğrenciler burada, savaş muhabirliği eğitim parkurunu deneyimleyerek unutulmaz anlar yaşadı. Vali Masatlı, AA muhabirine şu şekilde konuştu: "TEKNOFEST'in bölgemizde düzenlenmesi gerçekten çok sevindirici. Yılın başında yaşadığımız büyük depremle birlikte fiziksel ve psikolojik olarak yaralar aldık, ama bu tür etkinlikler özellikle çocuklarımız için çok faydalı olacaktır." Masatlı, TEKNOFEST'te katılan gençlerin gelecekte büyük projelere imza atacağına inandığını belirtti ve bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin Heyecanı

Öğrencilerden Selenay Mansur, festivalde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "TEKNOFEST'in en etkileyici bölümü hava gösterileri. Uçuşlar beni çok şaşırttı, pilotların şovları mükemmeldi," dedi. Diğer bir öğrenci olan Ömer Altıok ise, "Festival alanı büyüleyici ve burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen öğrenciler, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katıldı. Festivalde alanı gezen ve SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopteri ve paramotorların gökyüzündeki gösterisini izleyen öğrenciler, Vali Masatlı ile AA'nın standını da ziyaret etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr