11.02.2023-11:40 (Son Güncelleme:11.02.2023-11:40)

Deprem 10 bin TL başvuruları başladı mı, ne zaman verilecek? 10 bin TL deprem yardımı nasıl alınır, kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’da açıkladığı 10 bin TL’lik kira yardımı ile hane başına taşınma yardımıyla beraber 15’er bin lira yardım sağlanacak. Peki Deprem 10 bin TL başvuruları başladı mı, ne zaman verilecek? 10 bin TL deprem yardımı nasıl alınır, kimlere verilecek? İşte konu hakkında öne çıkan detaylar...

Kahramanmaraş başta olmak üzere depremin etkilediği 10 ildeki vatandaşlara sağlanacak olan deprem yardımı konusunda araştırmalar devam ediyor. Depremin zarar verdiği iller arasında yer alan Adıyaman’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından yaptığı açıklamada 10 bin TL’lik kira yardımı ile hane başına taşınma yardımıyla betraber 15’er bin lira yardım sağlanacağını duyurmuştu. Peki Deprem 10 bin TL başvuruları başladı mı, ne zaman verilecek? 10 bin TL deprem yardımı nasıl alınır, kimlere verilecek?

10 bin TL deprem yardımı nasıl alınır, kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ile etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamasında depremzedelere verilecek olan desteklerden bahsetti. 10'ar bin liralık yardımın yanı sıra 1 yıllık kira desteği verileceğini duyurdu. 10 bin TL deprem yardımının detayları ise henüz netlik kazanmadı.

10 bin lira deprem yardımı depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis’te yaşayan vatandaşlara sağlanacak.

1 yıllık kira desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl itibariyle vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı verilmiştir." dedi.

muratcankilic@haber365.com.tr