28.10.2024-20:16 (Son Güncelleme:28.10.2024-20:16)

Denizli'deki Orman Yangınında Mücadele Devam Ediyor

Denizli'de başlayan orman yangınında arazinin sarp yapısı, müdahaleyi zorlaştırıyor. Orman Genel Müdürü mücadeleye kararlı bir şekilde devam ediyor.

Denizli'de Orman Yangını ile Mücadele

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 24 Ekim'de Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde başlayan orman yangınının kontrol altına alınması için sürdürdükleri çalışmaları açıkladı. Karacabey, "Arazi çok sarp ve kayalık, bu nedenle arazözlerimizin müdahalesi kısıtlı kaldı. Ancak biz mücadeleye devam ediyoruz," dedi.

Mücadele Ekibi Kapsamlı İncelemelerde Bulundu

Karacabey, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül ile birlikte Başkarcı Dağı’nda incelemelerde bulundu. Yangın ihbarı aldıktan sadece 13 dakika sonra müdahale ettiklerini belirtirken, arazinin zorluklarının yangınla mücadeledeki etkilerini vurguladı.

Yangının Etkileri ve Önlemler

Karacabey, yangının yaklaşık 400 hektar alanda etkili olduğunu ifade etti. Söz konusu bölgedeki karaçam ağaçlarının kalın kabuğunun, yüzde 90 oranında hayatiyetlerini korumalarına yardımcı olduğunu anlatarak, "Bu yangın örtü yangını şeklinde devam ediyor ve ağaçların tepelerine sıçramadığı için zarar görmemiş ağaçların hayatiyetini sürdüreceğini düşünüyoruz," dedi.

Arazide Çalışmalar Sürüyor

Arazözlerin yanı sıra iş makineleriyle yapılacak yol açma çalışmalarına da değinen Karacabey, hava araçlarının yangının etkisini azaltmak için kullanıldığını ancak yalnızca bu araçlarla yangın söndürmenin mümkün olmadığını belirtti. "İnsanın ayakta durmakta güçlük çektiği bu ortamda, her türlü olumsuzluğa rağmen, gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz," şeklinde konuştu.

Vali Coşkun'un Açıklamaları

Vali Coşkun, yangın müdahalesinin ilk günden itibaren hızla başlatıldığını ve iş makineleri sayesinde arazözlerle birlikte etkin müdahalelerin sağlandığını belirtti. Yangına karşı havadan 7 helikopter ve karadan bini aşan personel ile orman gönüllülerinin mücadele ettiğini kaydetti.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey (ortada), Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde 24 Ekim'de başlayan orman yangınına ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu. Karacabey'e, Vali Ömer Faruk Coşkun (sağda) ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül (solda) eşlik etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr