11.05.2021-13:49 (Son Güncelleme:11.05.2021-13:49)

Denizli’de Üretilen Deve Sütüne Vatandaşların Talebi Arttı

Denizli’de üretilen ve litresi 100 liradan satılan deve sütüne koronavirüs nedeniyle talep arttı.

Koronavirüs salgınına karşı mücadele sürerken, vatandaşlar da açıklanan tedbirlerin yanı sıra kendilerine iyi geleceğini ve virüse karşı şifa olacağını düşündüğü yiyecek ve içeceklerle tedbirler alıyorl.

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde üretilen deve sütüne bu dönemde talep artmaya başladı.

Süt üreticileriden Ahmet Bulanık,’‘Bu süt sayesinde vücudumuzun bağışıklık sistemi kuvvetleniyor’‘ dedi.

LİTRESİ 100 LİRADAN ALICI BULUYOR

Sarayköy ilçesi, Türkiye'nin önemli deve üretim merkezleri arasında yer alıyor. İlçede bulunan çiftliklerde erkek develer, güreşler için hazırlanırken, dişi develerden de süt elde edilip satılıyor. Çiftliklerin önemli gelir kaynakları arasında yer alan deve sütü, litresi 100 liradan alıcı buluyor. Günde 3 kez makineyle sağılarak, elde edilen deve sütü, Türkiye'nin birçok şehrinin yanı sıra yurt dışına da gönderiliyor.

DEVE SÜTÜ İHRAÇ EDİLİYOR

Sığma Mahallesi'nde oturan ve 30 yıldır deve üreticiliği yapan Raşit Durmaz, ‘‘15 yıldır deve sütü üretimi de yapıyorum. 9 devem var. 1 deveden 2 ile 3 litre arası süt alıyoruz. Litresini 100 TL'ye satıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'ye yoğun olarak deve sütü gönderiyoruz. Yurt dışından tatile gelenler, dondurulmuş deve sütlerimizi yanlarında götürüyor. Hollanda, Almanya, Fransa gibi ülkelere de deve sütü gönderdik’‘ dedi.

‘’TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ’’

Deve sütünün şifa kaynağı olarak görüldüğünü belirten Durmaz, ‘‘Koronavirüs döneminde, deve sütüne yoğun talep var. Bağışıklığa iyi geldiği biliniyor. Taleplere yetişemiyoruz. Talep oranı geçmişe göre, yüzde 150 arttı. Alıcılar için liste oluşturduk. Müşterilerimiz sıralarını bekliyorlar’‘ diye konuştu.

‘‘BU SÜT SAYESİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZ GÜÇLENİYOR’‘

Deve sütü üreticilerinden Ahmet Bulanık ise ‘‘Bu süt sayesinde vücudumuzun bağışıklık sistemi kuvvetleniyor. Bu yüzden aşırı talep mevcut. Taleplere yetişmemiz çok zor çünkü develer, inekler gibi çok süt vermezler. Biz sütlerimizi eksi 18 derecede dondurup, siparişlerimizi hazırlamaya çalışıyoruz’‘ dedi.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr