22.06.2020-14:25 (Son Güncelleme:22.06.2020-14:23)

Deniz Suyunun Cilde Faydaları

Sahilde zaman geçirmek hayatın en büyük zevklerinden biri olabilir. İyi bir kitapla kuma uzanmak veya gözlerinizi kapatmak, güneşin sıcaklığının tadını çıkarmak, özellikle yaz aylarında, bir gün dinlenmek için bir geçit töreni gibidir.

Çoğu insan güneşin cildiniz ve kafa derisi üzerindeki zararlı etkilerinin farkındadır, bu nedenle güneş kremini düzenli olarak uygulamak çok önemlidir.

Deniz suyunun cilt ve saç üzerinde birçok yararlı etkisi vardır. Plaja gitmeden önce ve sonra cildinizi ve saçlarınızı korumak için önlemler almaya özen gösterdiğiniz sürece, tuzlu suyun doğal faydalarını elde edebilirsiniz ve hatta aşırı maruz kalmanın dezavantajlarından kaçınabilirsiniz.

Deniz Suyu Cilde İyi Gelir mi?

Deniz suyu doğal olarak magnezyum, potasyum ve kükürt de dahil olmak üzere birçok vitamin, amino asit ve mineral içerir. Tuzlu suyun cilt ve saç üzerindeki terapötik etkileri eski zamanlardan beri bilinmektedir. Mineral zengini sularında yıkanmak için her yıl Deniz'e seyahat eden insanları düşünün.

Okyanus, göl veya denizde bir dalış yaptıysanız, muhtemelen tuzlu suyun sahip olabileceğiniz herhangi bir kesik veya yara üzerinde faydalı etkileri fark etmişsinizdir. Bununla birlikte, yüzünüzde veya vücudunuzda cildi kurutmaya eğilimliyseniz, tuzlu suda yüzmek bazı insanlar için bunu daha da kötüleştirebilir. Yüzdüğünüz suyun pH dengesi bir yerden bir yere değişmektedir, bu nedenle bazı tuzlu su kütleleri diğerlerinden daha az kuruyabilir. Belirli önlemleri almadığınız sürece güneş ve sörf kombinasyonu cildinizde vergilendirilebilir.

Cildin iki ana katmanı vardır. Üst tabaka epidermis ve cildin pigmentasyonunu belirleyen hücreleri ve epidermisin altında yatan ve kan damarları, lenf damarları ve bezleri içeren dermişidir. Dermisteki bezler vücudu soğutmaya yardımcı olmak için ter üretirken, diğer bezler cildin kurumasını önleyen yağlı bir madde olan sebum yapar. Hem ter hem de sebum, gözenekler yoluyla cildin yüzeyine geçer.

Deniz suyu ve kan plazması, mineral ve eser elementlerin neredeyse aynı kimyasal bileşimlerine sahiptir. Beyaz kan hücreleri vücuttan çıkarılsaydı ve steril, seyreltilmiş deniz suyuna yerleştirilseydi, her zamanki gibi işlev görebilirlerdi.

Deniz Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Çok çeşitli cilt koşullarını tedavi eder.

  • Deniz suyu, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi sağlıklı cilt dostu minerallerle doludur, bu da onu çeşitli cilt koşullarına çok faydalı kılan şeydir.
  • Akneye neden olan bakteriler de dahil olmak üzere vücuttaki ve derideki toksinleri emer ve enfeksiyonları tedavi etmeye ve iyileşme sürecini teşvik etmeye çalışır.
  • Tuzun doğal nem azaltma yetenekleri, gözeneklerin tıkanmasına neden olan aşırı yağ üretiminin düzenlenmesine de yardımcı olabilir.
  • Egzama hastaları ayrıca tuzlu su, özellikle Deniz suyu ile büyük başarı elde eder: Magnezyum, sadece kaşıntıyı gidermekle kalmaz, aynı zamanda nemi egzamaya neden olan bakteri ve mantarlarında gelişimini engeller.
  • Bu gibi hastalıklarla baş etmesi deniz suyunun cilde faydaları nelerdir sorusunu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Ağız gargarası olarak kullanabilirsiniz.

  • Deniz tuzu bakterileri temizlediğinden, diş etlerini temizlemeye ve ağız kokusunu en aza indirmeye yardımcı olur, bu da organik ağız gargarası için harika ve tamamen doğal bir bileşen haline gelir.
  • Diş eti iltihabı ve ağız kokusu gibi istenmeyen oral durumlardan sorumlu olabilecek bakterilerle bile savaşır ve pamukçuk yaralarından kaynaklanan ağrı ve tahrişi hafifletir.
  • Deniz suyunu ılık su ile bir bardakta karıştırın ve karışımı ağız gargarasında olduğu gibi 30-60 saniye boyunca ağzınızın etrafında çalkalayın.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr