03.09.2024-09:45 (Son Güncelleme:03.09.2024-09:45)

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin en büyük hapishanesinde silah sesleri: En az 129 ölü var

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinşasa’daki Makala Hapishanesi’nde Pazar günü gerçekleşen firar girişiminde en az 129 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'daki Makala Hapishanesi'nde pazar gecesi gerçekleşen bir firar girişimi, büyük bir trajediyle sonuçlandı. Olay sırasında çıkan çatışmada en az 129 kişi hayatını kaybetti.

Hapishanede firar girişimi trajediye döndü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Shabani Lukoo, firar girişimi sırasında hapishanenin idari binasında, gıda depolarında ve bir hastanede yangın çıktığını belirtti. Bakan, salı günü X'te yaptığı açıklamada, firar girişimi nedeniyle 59 kişinin de yaralandığını ifade etti.


En az 129 kişi hayatını kaybetti

Olay, Pazar günü sabah saat 2 civarında (GMT sabah 1) meydana geldi. Mahkumlar, dışarıdan yoğun silah sesleri duyduklarını ve firar etmeye çalışan mahkumların öldürüldüğünü söyledi. Hapishane yetkilileri, hiçbir mahkumun kaçmayı başaramadığını ve olayın artık kontrol altında olduğunu belirtti. Hükümet, firar girişimi ve sonrasında yaşanan ölümlerle ilgili soruşturma başlattı.

Makala Hapishanesi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin en büyük ve en kalabalık hapishanelerinden biri olarak biliniyor. Bu tür olaylar, hapishane koşullarının zorluğu ve ülkedeki güvenlik sorunlarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Hükümet, olayla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor.

muratcankilic@haber365.com.tr