14.09.2024-10:04 (Son Güncelleme:14.09.2024-10:04)

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde darbeye karışan 37 kişi için idam cezası verildi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde darbe teşebbüsünde bulunduğu tespit edilen ve aralarında ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da bulunduğu 37 kişinin idam edilmesine karar verildi.

Kongo’da darbeye kalkışanlara idam cezası verildi. BBC'nin haberine göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'ye karşı darbe girişimi suçlamasıyla 51 sanığın tutuklu yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme, aralarında ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da bulunduğu 37 kişiyi idam cezasına çarptırırken, 14 sanık beraat etti.

51 kişi tutuklanmıştı

19 Mayıs'ta gerçekleşen darbe girişimi, KDC güvenlik güçlerince engellenmişti. Başkent Kinşasa'nın Goma bölgesinde güvenlik güçleri ile darbe teşebbüsünde bulunan silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada, darbecilerden bazıları öldürülmüş ve 51 kişi tutuklanarak askeri mahkemede yargılanmaya başlanmıştı.


Kararın ardından, idam cezalarının uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin detaylar henüz netlik kazanmazken, KDC'de idam cezalarının infaz edilmesi genellikle uzun süren bir süreç gerektiriyor.

muratcankilic@haber365.com.tr