Demans hastalığı nedir, sebepleri nelerdir?
Dementia Australia, fast food, sağlıksız atıştırmalıklar, kızarmış yiyecekler ve unlu mamullerde (kekler ve kurabiyeler) çok fazla trans yağ bulunduğunu tespit etti.
Dementia Australia kuruluşundan uzmanlar, bunama geliştirme riskini büyük ölçüde artıran yiyecekleri listeledi. Öneriler hakemli bilimsel dergilerde yayımlandı.
Demans hastalığını önleme yolları nelerdir?
Uzun süren klinik ve laboratuvar çalışmalarında özellikle Domuz yağının insan bünyesinin tam bir düşmanı olduğunu tespit ettiler. Domuz yağındaki yüksek trans yağ oranı, kelimenin tam anlamıyla insanın kalbinin ve beyninin baş düşmanı olarak belirtiliyor.
Şimdi Domuz yağı ve etinin insana sağlık açısından ne gibi ağır zararlar verdiğine bir göz atalım.
Bilindiği gibi hayvanlar arasında en yağlı et, Domuz etidir. Domuz yağı ve eti, vücuttaki kanser hücrelerinin en yakın dostudur. Bunu tüketen herkes, kansere ısrarlı davetiye çıkarır. Domuz eti ve yağının insan bedenine ilk zarar verdiği yer damarlardır. Çok ilginçtir, domuz yağı vücuttaki damarlarda ilk saldırdığı, Atardamardır. Atar damarların sertleşmesine sebep olur. İnsanın atardamarı sertleşince bir çok hastalık kendini göstermeye başlar. Bu hastalıklardan ilki Tansiyon ve çeşitli kalp rahatsızlıklarıdır.
Domuz eti ve yağının sebep olduğu hastalıklar nelerdir?
Kükürt, yeryüzünde yağlar içerisinde en çok Domuz yağında bulunur. Kükürt’ün işgal ettiği vücudun kas ve sinirleri iltihaplara maruz kalır. Ve iltihaplı romatizma süreci başlar. İltihaplı romatizması olan insanların yaşam kalitesi oldukça düşük olur. Hayatın hemen hemen hiçbir sosyal aktivitesini artık eskisi yapamazlar. Sürekli ağrı ile yaşamak zorunda kalırlar.
Yine Kükürt ile aynı oranda tehlikeli olan sutoksin maddesi de Domuz etinde bulunuyor. Bu madde hayvanlar içerisinde sadece Domuz etinde bulunmaktadır. Domuz etinin sebep olduğu hastalıklardan biri de deri hastalığıdır. Egzama ve nörodermatit hastalığı da domuz etinin tetiklediği veya sebep olduğu sayısız hastalık türlerinden sadece iki tanesidir.
Domuz eti ve yağının insanda kalıcı olarak tetiklediği veya kalıcı hale getirdiği en büyük sorunların başında Demans hastalığı gelmektedir. Domuz etinden uzak durarak bu hastalığa yakalanma oranınızı hayli düşürürsünüz. Uzmanlara göre, antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzeler ile tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ içeren gıdalar hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.