29.07.2024-10:51 (Son Güncelleme:29.07.2024-10:51)

DEM Partili vekilden skandal sözler: Terörden sonra şimdi de LGBT’yi savundular

TBMM’de konuşma gerçekleştiren DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenindeki LGBT görüntülerini savundu ve bu kişilerin kimseye zararı olmadığını belirtti.

DEM Partili vekil, Olimpiyat Oyunları’ndaki skandal LGBT görüntülerini savundu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreninde LGBT bireylerinin katılımı ve görünürlüğü çeşitli tepkilere neden oldu. Törende LGBT bireylerin kırmızı halıda yürüyüş yapmaları ve meşaleyi taşıyanlar arasında trans sporcuların bulunması dikkat çekti. Ayrıca törende 9-10 yaşlarındaki bir kız çocuğunun da LGBT defilesine katılması bazı kesimlerde tartışmalara yol açtı.

LGBT’yi savundu

İnternethaber’in yer verdiği habere göre; DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, açılış töreninde LGBT bireylerinin yer almasını eleştirenlere sert yanıt verdi.


Çelenk, "Üç dakikalık bir konuşmada en az beş kez 'sapkın' kelimesi kullanılıyor. Olimpiyat açılış töreninden sadece kısa enstantaneler seçilerek eleştiriler yapılıyor, bu performansların tümünü göz ardı ediyorlar" dedi. Ayrıca Türkiye'nin geçmişinde de benzer tartışmaların yaşandığını ve LGBT toplumunun sanat ve kültür bağlamında kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çelenk, Kürt kadınlarına ve çocuklarına yönelik iddialarda bulunarak, bu konularda sessiz kalındığını öne sürdü ve "Kürt çocuklar günde 100 kişi tarafından tecavüze uğruyor, Kürt kadınları katlediliyor" ifadelerini kullandı. Ancak Çelenk, terör örgütü PKK'nın çocuklara yönelik suçlarına değinmedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Çelenk'in konuşmasına tepki göstererek, "Allah, Allah! Ya bu ne ya yeter ya. İzlemeyeceğiz, izlettirmeyeceğiz de" dedi.

muratcankilic@haber365.com.tr