08.10.2024-15:42 (Son Güncelleme:08.10.2024-15:42)

DEM Parti Eş Genel Başkanı Oruç'tan Barış ve Kadın Hakları Vurgusu

Tulay Hatımoğulları Oruç, kadın hakları ve barış çağrısı yaptı.

DEM Partisi Türkiye İçin Mücadele Ediyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, geçtiğimiz günlerde parti tarafından düzenlenen TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Kadına Yönelik Şiddete Tepki

Oruç, toplantıda yaptığı konuşmada, son 8 ay içinde 261 kadının hayatını kaybettiğini belirtti. Cinayetlerin arkasındaki sebeplerin iktidarın uygulamaları olduğunu vurgulayan Oruç, "Mahkemelerde uygulanan hafifletici nedenler, kadınları ötekileştiren politikalar bu cesareti veriyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi Üzerine

Uresh, daha sonra İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi gerektiğini dile getirerek, "Erkek şiddetine karşı derhal önleyici politikalar uygulanmalıdır. Yargı, erkek yargı olmaktan çıkıp, cezasızlık sistemine son vermelidir." dedi.

Ekonomik Kriz ve Geçim Zorluğu

Ayrıca, Oruç, AK Parti’nin politikalarından dolayı halkın geçinemediğini aktardı. "Ülke genelinde milyonlarca insan zor durumda. Geçmişte bir arada yaşadığımız değerleri yeniden inşa etmeliyiz." dedi.

Barış Çağrısı

Orta Doğu'daki çatışmalara da değinen Oruç, "Bu coğrafyada barut kokusu ve bomba sesleri yankılanıyor. Gelin, evrensel bir barış hareketi oluşturup, barışı birlikte inşa edelim." ifadelerine yer verdi.

Kürt Sorununun Çözümü

Oruç, Kürt sorunu ile ilgili olarak, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ta halkların eşitliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Basın Toplantısında Cevaplar

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oruç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalara, "DEM Parti zaten bir Türkiye partisidir. Biz barış, adalet ve özgürlük için mücadele eden bir siyasi oluşumuz." diyerek yanıt verdi.

Oruç, Türkiye'nin demokratikleşmesi için öncelikle Kürt sorununa çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Bu açıklamalar, DEM Parti’nin barış ve eşitlik konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, partisinin TBMM grup toplantısına katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr