27.10.2024-00:25 (Son Güncelleme:27.10.2024-00:25)

Darul Erkam Cami'nin Yeni Binası Açıldı

İsviçre'nin Bern kantonunda yeni açılan Darul Erkam Cami, ibadet hayatına merhaba dedi.

Bern'deki Darul Erkam Cami'nin Açılışı Gerçekleşti

İsviçre'nin başkenti Bern'de bulunan Darul Erkam Cami, yeni binasında yapılan törenle ibadete açıldı. Caminin yeni binası, Bern kantonunun Herzogenbuchsee bölgesinde yer alıyor.

Açılış Törenine Katılım Yoğundu

Açılış törenine Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Reis-ul Ulema Şakir Efendi Fetai, Bern Kantonu Kilise ve Din İşlerinden Sorumlu Temsilci David Leutwyler, Darul Erkam Cami Yönetim Kurulu Başkanı Dzemil Dauti, İsviçre Türk Toplumu Başkanı Suat Şahin ve Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Bayram Altuğ gibi önemli isimler katıldı. Bunun yanı sıra, İsviçre'deki Türk dernekleri temsilcileri ve farklı ülkelerden pek çok davetli de törene iştirak etti.

İbadet Her Zaman Önemli

Törenin ardından yapılan dualar ve kurdele kesimiyle cami ibadete açıldı. Açılışın ardından cemaat, öğle namazını kıldı ve ardından selamlama konuşmaları gerçekleştirildi.

Darul Erkam Cami'nin Önemi

Bern'de inşa edilen ilk cami olma özelliğine sahip Darul Erkam Cami, Darul Erkam Cami Derneği tarafından 1989 yılında kurulan ve 2003'ten bu yana kiralık binada hizmet veren caminin yenisidir. Selçuklu mimarisinden izler taşıyan cami, dini bir toplantı yeri olmanın ötesinde sosyal işbirliği ve hayırseverliği teşvik etmeyi amaçlıyor.

Dernekten yapılan açıklamada, "Herzogenbuchsee'deki bu yeni cami, hem bölge insanı hem de çevremizdeki Müslüman toplum için tarihi bir fırsattır. Camimiz, İslam'ın özü olan kültürel zenginliği ve toplumsal dayanışmayı yansıtacak güçlü bir simge olarak içinde bulunduğumuz topluma değer katmayı hedefliyor. Bu açılış, barış ve karşılıklı saygı içinde birlikte yaşama arzusunun güçlü bir ifadesidir." denildi.

İsviçre'nin başkenti Bern'de hizmet veren Darul Erkam Cami'nin yeni binasının açılışı törenle yapıldı. Caminin Bern kantonunda Herzogenbuchsee bölgesinde bulunan yeni binasının açılış törenine İsviçre'deki Türk derneklerinin temsilcileri ile İsviçre ve diğer ülkelerden çok sayıda davetli katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr