08.10.2020-11:22 (Son Güncelleme:08.10.2020-11:17)

Dana Yanağı Nasıl Yapılır? Dana Yanağı Tarifi

Lezzetli bir et yemeği yapmak istiyorsanız, menünüze dana yanağını ekleyebilirsiniz. Peki dana yanağı nasıl yapılır? Masterchef Türkiye’de  yarışmacıların yaptığı dana yanağı yemeğini yapmak isteyenler için tüm detaylarıyla güzel bir dana yanağı tarifi…

Oldukça lezzetli bir et pişirmek istiyorsanız, dana yanağı yapmayı tercih edebilirsiniz. İşte dana yanağı tarifi...

ANA MALZEMELER

1 adet dana yanağı

1 adet kereviz sapı

1 adet pırasa

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy kuru soğan

100 gram domates salçası

3 litre et suyu

KEREVİZ PÜRESİ MALZEMELERİ

1 adet orta boy kereviz

40 gram krema

30 gram tereyağı

20 gram kaşar peyniri

YAPILIŞI

Öncelikle dana yanağını hazırladığınız zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzu ile marine edin ve ardından tadı mühürlemek için yüksek ateşte biraz pişirin. Havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı güzelce doğrayın ve bir tavaya alıp soteleyin. Sotelediğiniz bu karışıma domates salçasını ilave edin. Önceden ısıttığınız et suyunu ilave edin ve etin suyu biraz çekmesini bekleyin. Hazırladığınız karışımı geniş bir tepsiye aktarın ve dana yanağını içine koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 3 saat pişirin.

Kerevizi soyun ve orta ateşte haşlayın. Yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve krema, tereyağı, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Artık yemek servise hazır, afiyet olsun!

Haber365
bilgi@haber365.com.tr