17.02.2020-12:59
(Son Güncelleme:17.02.2020-12:45)
Bilimsel adı Alpina officinarum olan havlıcan, mutfakta baharat olarak kullanılan faydalı bir bitkidir. Genellikle, hamur işlerinde, çikolata, dondurma, şekerleme, meşrubat yapımlarında kullanılır. Zencefilgiller familyasına mensup olan havlıcan, küçük galanga ve Çin zencefili olarak da adlandırılmaktadır. Peki havlıcanın faydaları nelerdir? İşte detaylar…
HAVLICANIN FAYDALARI NELERDİR?
- İştah açar ve mideyi güçlendirir.
- Mide ve bağırsaktaki gazları giderir.
- Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara iyi gelir.
- İdrarı ve balgamı söktürücü özelliğe sahiptir.
- Romatizmaya karşı etkilidir.
- Hafızayı kuvvetlendirir.
- Göğsü yumuşatır.
- Kadınlardaki akıntıları düzenler.
- Sinirleri güçlendirir, hıçkırığı keser.
- Dispepsiye (karındaki sürekli ağrı) iyi gelir.
- Sabahları aç karına 3gr havlıcanı süt ile karıştırıp içildiği zaman cinsel gücü artırır.
- Çocukların altı ıslatmamalarında yardımcı bir takviyedir.
- Ağız kokusunu giderir.
- Sinir sistemini etkileyerek baş ağrısı ve baş dönmesini giderir.
- Ağız ağrılarına iyi gelir.
- Tükürük salgısını fazlalaştırır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Sağlık HABERLERİ