25.07.2020-18:24 (Son Güncelleme:25.07.2020-18:21)

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Pişerken dağılmayan, lezzeti ve kıvamı yerinde sulu köfte tarifi yapmaya ne dersiniz? Protein ve vitamin kaynağı olan sulu köfte çocukların da severek yiyeceği bir yemek çeşididir. İşte sulu köfte nasıl yapılır diyenler için kesin sonuç alabileceğiniz tarifi...

Yemek yapmak zor değildir. Sadece bazı detaylara odaklanmak gerekir ve bu detaylara da dikkat etiğinizde daha güzel lezzetler elde edersiniz.

MALZEMELER

  • 300 gram kıyma
  • Bir yumurta
  • Bir adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

PİŞİRMEK İÇİN

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

NASIL YAPILIR?

İlk olarak köfte için ayırdığınız soğanı robottan geçirin. Ardından soğanın suyunu sıkın ve diğer malzemelerle derin bir kabın içine köftelik malzemeleri alın. Tüm malzemeleri güzel bir şekilde yoğurun. Elinizi hafif bir şekilde ıslatın ve köftelik harçtan minik bir parça koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayın. Geniş bir tepsinin içine un serpin. Yuvarladığınız köfteleri tepsinin içine koyun. Köftelik harcı bitirene kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Daha sonra tepsiyi sallayın ki köftelerin her bir yanı una bulansın. Soğanı minik minik yemeklik olacak şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağı ekleyin. Yağı orta ateşte iyice ısıtın. Ardından yağ tamamen ısındıktan sonra içine soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanların rengi değiştikten sonra içine salçayı ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Salçanın çiğ kokusu çıktıktan sonra içine 4 su bardağı sıcak su ilave edin ve su kaynadıktan sonra içine köfteleri ekleyin ve yaklaşık 20 dakika kaynatın. Afiyet olsun.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr