24.10.2024-12:03 (Son Güncelleme:24.10.2024-12:03)

Dağcılıkla Hayat Kurtaran Acil Tıp Teknisyeni

Hatice Nur Ömür, dağcılık eğitimi alarak UMKE'de hayat kurtarmaya başladı.

Hayat Kurtarmak İçin Dağcılığa Yöneldi

Antalya'da acil tıp teknisyeni olan Hatice Nur Ömür, zorlu coğrafi alanlarda mahsur kalanları kurtarmak için aldığı dağcılık eğitimleri ile arama kurtarma faaliyetlerinde önemli görevler üstleniyor.

Tutku Haline Dönüştü

25 yaşındaki Ömür, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bünyesinde, 3 yıl önce bir kurtarma anonsuyla dağlık bir bölgeye yöneldi. Burada ekip arkadaşlarıyla birlikte yaralıya ulaşmak için zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Bu olay sonrası yaşadığı deneyimle tırmanış eğitim almaya karar veren Ömür, "Gece merkezde görev yaparken Güver Uçurumu bölgesinde düşme vakası anonsu almıştım. Yaralıyı sedyeye almayı düşündüm ama yaralı zor bir noktadaymış. Ben de gönüllü olarak yaralının yanına çıktım," diye belirtti.

Tırmanış Eğitimi ve Yeni Hedefler

UMKE aracılığıyla tırmanış eğitimleri almaya başlayan Ömür, zaman içinde yüksek zirvelere tırmanın kendisi için bir tutku haline geldiğini ifade ediyor. "Eğitimlere arama kurtarma amacıyla başladım, ama spor tırmanışını keşfettim ve çok sevdim. Artık her hafta tırmanış yapıyorum," dedi.

6 Şubat Depremlerinde Görev Aldı

Hatice Nur Ömür, eğitimleri sayesinde 6 Şubat depremlerinde Hatay'da arama kurtarma görevlerinde yer aldı. "İnmesi zor yerlerde canlı olup olmadığını kontrol etmek için iniyordum. Eğer eğitimim olmasaydı, yıkılan binaya bakamayacaktık," diyerek bu deneyimin önemini vurguladı.

Ömür, UMKE’nin dağcılık eğitimlerinin geliştiğini ve birçok arkadaşının da bu alanda eğitim almaya başladığını sözlerine ekledi.

Antalya'da ulaşılması zor bölgelerde mahsur kalanları kurtarmak için dağcılık eğitimi alan acil tıp teknisyeni Hatice Nur Ömür'ün, zirvelere tırmanmak en büyük tutkusuna dönüştü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr