Cüneyt Arkın cenazesi nereye gömülecek? Cüneyt Arkın'ın mezarı nerede olacak?
Tüm sanat camiasını üzen Cüneyt Arkın'ın ölüm haberi sabah saatlerinde geldi. Cüneyt Arkın'ın ölüm haberinin üzerine cenazesinin nereye gömüleceği, törenin nerede düzenleneceği merak edilmeye başlandı. İşte Cüneyt Arkın'ın cenazesi hakkında merak edilen tüm detaylar…
Yeşilçam'ın Usta oyuncularından Cüneyt Arkın bu sabah hayata gözlerini kapattı.Birçok filmde rol alan Cüneyt Arkın 85 yaşında kaldırıldı hastanede vefat etti.Yeşilçam'a usta isimler bir bir veda ederken Cüneyt Arkın'ın ölüm haberi tüm sevenlerini üzdü. Dün Gece saatlerinde rahatsızlığına Cüneyt Arkın Beşiktaş'ta bir hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden oyuncunun sabah saatlerinde acı haberi geldi. Cenaze hakkında araştırmalar devam ederken usta oyuncunun cenazesi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
Cüneyt Arkın kimdir?
8 Eylül 1937'de dünyaya gelen Cüneyt Arkın'ın gerçek ismi Fahrettin Cüreklibatır’dır. Eskişehir'e bağlı Merkez Karaçay köyünde doğan Cüneyt Arkın’ın Babası da Kurtuluş Savaşı'na katılmıştır. Aslen Nogay Türkü olan Cüneyt Arkın, lise eğitimini de Eskişehir'de tamamlamıştır. 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olan Cüneyt Arkın daha sonra doktorluk yapmaya başladı. Askerliğini memleketi olan Eskişehir'de yedek subay olarak yapan Cüneyt Arkın, bu sırada Göksel Arsoy'un başrolünde yer aldığı Şafak Bekçileri filminin çekimlerinde Halit Refik tarafından fark edildi.
Askerliğinin ardından Adana ve çevresinde doktor olarak hizmet veren Cüneyt Arkın, 1963 yılında Artist dergisinde düzenlenen yarışmaya katılarak birinci seçildi. Daha sonra bir süre iş aramaya devam eden Cüneyt Arkın, 1963 yılında Halit Refik tarafından sunulan oyunculuk teklifini kabul ederek sinema sektörüne adım attı. 2 yıl içerisinde 30 filmde rol alan usta oyuncu, 1964’te rol aldığı Gurbet Kuşları filmindeki kavga sahnesi ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra kariyerinde bir yükseliş yakalayan Cüneyt Arkın, duygusal romantik jön karakterlerine de hayat vermeye başladı.
Canlandırdığı karakterlerin yanı sıra Halit Refik tarafından aksiyon filmleri yönlendirilen Cüneyt Arkın, bir süre akrobasi üzerine eğitimler aldı. Bununla birlikte eğitimlerini tamamlayan Cüneyt Arkın Malkoçoğlu ve Battal Gazi serilerinde sergilediği performans ile hafızalara kazındı. Türkiye'de ilk defa görülen tarzda filmler çeken Cüneyt Arkın avantürlü filmleri en çok aranan isimleri arasında yer aldı. Sinema kariyeri boyunca birçok farklı türde filmde boy gösteren usta oyuncu, 12 Mart zamanlarında 4 Altın Koza Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. Ancak bu süreçte yaşanan bazı olaylar nedeniyle Cüneyt Arkın ödülü reddetti. İlk başta ödül Baba filminde yer alan Yılmaz Güney'e verilirken daha sonra siyasetinde işin içine siyasetin karışmasıyla ödülün Cüneyt Arkın'a verilmesine karar verildi. Ancak Arkın yaşananlardan dolayı ödülü reddetti.
Cüneyt Arkın'ın yer aldığı yapımlar arasında Çetin İnanç’ın yönetmenliğini üstlendiği 1982 yapımı Dünyayı Kurtaran Adam filmi en çok konuşulan yapımlar arasında yer almaktadır. 1980 yıllarında Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev filmlerinde rol alan usta oyuncu, 1990 yıllarında ise polisiye diziler e yöneldi.
At binme ve karatede uzman olan Cüneyt Arkın, oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri de sunmuştur. Doktor olan usta oyuncu bir sürede gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazıları yazdı. Cüneyt Arkın 2009 yılında ise omurgasındaki sinir sıkışması nedeniyle 3 ay kadar hastanede yattı.