26.10.2024-15:48 (Son Güncelleme:26.10.2024-15:48)

Cumhuriyet'in 101. Yıl Dönümünde Yeni Tünel Açılışı

Ankara’da 'T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli' açıldı, Başkan Yavaş terör saldırılarına karşı duruş sergiledi.

Başkentte Anlamlı Bir Açılış

Ankara'da, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla "T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli" isimli yeni bir yapı hizmete girdi. Tünel, Cumhuriyet'in değerlerini ve Atatürk ilkelerini yapay zeka destekli dijital deneyimlerle sunma imkanı sağlıyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Açılış Töreni

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)’ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını kınadı. "Katil katildir. Kim olursa olsun, ne olursa olsun insan canı alan herkese katil gözüyle bakmamız lazım" ifadelerini kullandı ve ülkenin huzuruna kavuşması için temennilerde bulundu.

Şehitlerin Kahramanlık Hikayeleri

Yavaş, konuşmasında Atatürk ile silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı’nda can veren kahramanların isimlerine de yer verdi. Nene Hatun, Şerife Bacı ve Kara Fatma gibi isimlerin mücadelesinin kendilerine güç verdiğini belirtti.

Tarihsel Farkındalık

Yavaş, Kurtuluş Savaşı sırasında tüm düşmanların bir araya geldiğine vurgu yaparak, "Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. 29 Ekim'de Cumhuriyet ilan edildi. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kuran halka 'Türk milleti denir' dedi" diye konuştu. Anadolu'da yaşayan herkesi bir bütün olarak gördüklerini belirtti.

Açılışın Ardından Tünelin Gezisi

Yavaş, konuşmasının ardından "T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli"nde bir gezi gerçekleştirdi.

Başkentte Cumhuriyet'in kuruluşunun 101'inci yıl dönümü dolayısıyla "T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli" açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr