03.09.2024-13:59 (Son Güncelleme:03.09.2024-13:59)

Cumhuriyet Savcısını Darbeden Şüphelinin İfadesi Ortaya Çıktı: ''Pişmanım'' Dedi!

Kadıköy'de, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Necip Cem İşçimen'e saldıran ve tutuklanan Erol Gök'ün hakime verdiği ifade ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde, Kadıköy Feneryolu Mahallesi'ndeki otoparkın çıkışında 2 şüpheli tarafından saldırıya uğrayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Necip Cem İşçimen olayında soruşturma devam ediyor.

Şüpheli Teslim Oldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada dün savcılığa gelerek teslim olan ve ardından tutuklanan saldırgan Erol Gök, sulh ceza hakimliğine gönderildi.

''Kızımın Okulu Başlayacak, Bana İhtiyacı Var''

Hakimlikteki sorgulamasında şüpheli Erol Gök, pişman olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Savcımızdan ve herkesten özür diliyorum. Avukatımın adli tatilde olmasından dolayı gelemedim, bugün kendim geldim. Kızımın okulu başlayacak, bana ihtiyacı var. Her şey bir anda oldu, çocuklarımın refleksi ile benim de babalık duygularım ile orada bu durum yaşandı. Serbest bırakılmayı, hakimliğiniz aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum."


Ne Olmuştu?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Necip Cem İşçimen, Kadıköy Feneryolu Mahallesi'nde 2 şüpheli tarafından saldırıya uğramıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda, aracın plakasından zanlıların Erol Gök ve T.T.İ. olduğu tespit edilmişti.

İşçimen'e hakaret ettiği belirlenen T.T.İ. yakalanmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ekiplerin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda şüpheli T.T.İ. tekrar yakalanmış ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Başsavcı İşçimen'i darp ettiği tespit edilen şüpheli hakkında soruşturma devam ederken, şüpheli Erol Gök, dün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına giderek teslim olmuştu. Erol Gök, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


damlaeroglu@haber365.com.tr