28.10.2024-22:03 (Son Güncelleme:28.10.2024-22:03)

Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni İstanbul'da Gerçekleşti

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla görkemli bir kabul töreni düzenledi. Vali Davut Gül önemli mesajlar verdi.

İstanbul'da Cumhuriyet Çeşitliliği

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla anlamlı bir kabul töreni gerçekleştirdi. Törende, İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Yeşilköy'deki bir otelde düzenlenirken, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri ve birçok üst düzey yetkili de törene katılım gösterdi.

Programın Başlangıcı

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törenin ilerleyen bölümünde, İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş'un yaptığı dua ile Cumhuriyet'in 101. yılına özel bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Vali Gül'den Anlamlı Mesajlar

Programda bir konuşma yapan Vali Gül, Cumhuriyet'in ikinci asrının tüm millete hayırlı olmasını dileyerek, şunları ifade etti: "Bu topraklarda var olmanın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet, işte böyle bir vatan sevgisinin, eşsiz kahramanlıkların ve sarsılmaz imanın eseridir."

Gelecek Vizyonu

Vali Gül, Cumhuriyet'in onları bırakılan en büyük emanet olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle Cumhuriyet'imizin ikinci asrını, başarılı bir şekilde inşa edeceğiz. Teknolojisiyle, savunmasıyla bağımsız Türkiye'nin Yüzyılı'nı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Törende Birlikte Pasta Kesildi

Konuşmaların ardından Vali Gül ve Orgeneral Metin Tokel, eşleriyle birlikte Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti. Etkinlik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Korosu'nun verdiği konserle sona erdi.

İstanbul Valiliğince, Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla kabul töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr