02.10.2024-15:08 (Son Güncelleme:02.10.2024-18:38)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve KKTC Başbakanı Üstel Enerji Arz Güvenliğini Görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile enerji güvenliği ve ekonomik işbirliği konularını ele aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin enerji arz güvenliğinin kalıcı olarak sağlanacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, KKTC'nin ekonomik olarak daha da güçlenmesinin öncelikli hedef olduğunu belirtti.

Görüşmede Önemli Konular Ele Alındı

Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelirken, birlikte Türkiye'de ağırladıkları bakanlık temsilcileri hakkında da olumlu görüşlerini paylaştı. Yılmaz, Üstel'i Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Türk Dış Politikasında Destek Teşekkürü

Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan KKTC'nin tanınması için yaptığı çağrıyı hatırlatarak, Türkiye'nin her daim Kuzey Kıbrıs’ın yanında olacağını vurguladı. Ayrıca, KKTC'nin kalkınması için İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde çalışmaların süreceğini açıkladı.

Projeler ve Gelecek Vizyonu

Yılmaz, KKTC'de yürütülen projeler hakkında bilgi vereceklerini, enerji taşınmasına yönelik yapılan çalışmaların ve Ercan Havalimanı gibi projelerin üzerindin geçeceklerini ifade etti. KKTC'nin sürdürülebilir bir ekonomi hedefi doğrultusunda çift yönlü elektrik projeleri üzerinde duracakları belirtildi.

Kıbrıs Türkü için Refah Vurgusu

Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Türkü'nün yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla çeşitli projelerin devam edeceğini ve bu çalışmaların izolasyonun azaltılması hedefi doğrultusunda yürütüleceğini kaydetti. Yılmaz, Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası toplumda hak ettiği konuma ulaşması için çalışmalara devam etme vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağda), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (solda) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr