04.07.2024-10:28 (Son Güncelleme:04.07.2024-13:32)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yeni Diplomatik İlişkiler

Üst düzey diplomatik temaslar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı. Lusail Sarayı'na gelişinde Al Sani tarafından makam aracından inerken karşılanan Erdoğan, tören alanında iki ülke milli marşının çalınmasının ardından Al Sani ile baş başa görüşmeye geçti.

Tören sırasında, Türk ve Katarlı yetkililerin katılımıyla askeri tören düzenlendi ve heyetler takdim edildi. Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç yer aldı.


Erdoğan, ziyaretin devamında Katar Emiri Al Sani'nin onuruna verilen resmi akşam yemeğine katıldı. Lusail Sarayı'nda gerçekleştirilen yemek, basına kapalı olarak yapıldı.

yareneryilmaz@haber365.com.tr