12.10.2024-13:03 (Son Güncelleme:12.10.2024-13:03)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uçaktaki Açıklamaları: İsrail Saldırıları ve Balkan Ziyaretleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uçakta Gasetecilerin Sorularını Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a yaptığı resmi ziyaretlerin ardından uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in saldırganlığını eleştirerek, "İsrail'in bu saldırganlığı kulak ardı edilemez. İstihbarat teşkilatımızla A'dan Z'ye atılan ya da atılabilecek her adımı kontrol altında tutuyoruz," dedi.

Arnavutluk Ziyareti

Erdoğan, Arnavutluk'taki temasları sırasında, Başbakan Edi Rama ile yapılan görüşmelerin, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini güçlendirmek için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Tiran’da inşa edilen Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camii’nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sırbistan ile İşbirliği

Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştirdiği toplantılarda, iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini geliştirmeye yönelik 11 anlaşma imzaladıklarını, ikili ticaret hedefi olarak 5 milyar dolara ulaşma amaçları olduğunu vurguladı.

İsrail'e Tepki

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların sadece bölgeyi değil, toplumsal dengeleri de tehdit ettiğini söyleyerek, "Biz toplumu tehdit eden her türlü riske karşı hazırlıklıyız. Elimiz kolumuz bağlı durmuyor," ifadelerini kullandı.

İletişim Stratejisi

İletişim konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İnsanlığa karşı işlenen suçları duyurmak için geniş kitlelere ulaşmanın önemli olduğunu,“ vurguladı ve ünlü isimlerden gelen desteklere teşekkür etti.

Erdoğan son olarak, cabuk bir şekilde yanıt alan bir hükümet olduğunun altını çizerek, "Sosyal medya başta olmak üzere her türlü yanlış bilgiden uzak durulmalı," şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr