12.10.2024-13:11 (Son Güncelleme:12.10.2024-13:12)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan Turu: Arnavutluk ve Sırbistan Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri, bölgedeki yazılı basında geniş yankı buldu. İşbirlikleri ve anlaşmalar dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan Turu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaret, Balkan ülkelerinin basınında genişçe yer buldu. Arnavutluk'un önemli gazetelerinden Panorama, Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretini manşete taşıyarak, "Namazgah, inananlar ve ziyaretçiler ile doldu" başlığını kullandı. Gazete, Cumhurbaşkanı'nın, açılışını gerçekleştirdiği Namazgah Camisi'nin "dostluk ve kardeşliğin sembolü" olduğunu ifade ettiğini bildirdi.

Telegraf Gazetesi ve İşbirliği Anlaşmaları

Telegraf gazetesi de açılışın yanı sıra, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Erdoğan'ın ziyaretinin ardından Arnavutluk'a kamikaze dron tedarik edileceğini duyurduğunu manşetlerine taşıdı. Arnavutluk Telegrafik Ajansı (ATA) de Türkiye ve Arnavutluk arasında 4 anlaşmanın imzalandığını belirtti.

Erdoğan'ın Sırbistan Ziyareti

Sırbistan gazetelerinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti geniş bir şekilde yer buldu. Novosti gazetesi, Erdoğan ve Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic'in fotoğraflarının yer aldığı haberde, "Balkanlarda barışı beraber koruyoruz" başlığına yer verdi. Ayrıca, Politika gazetesi, iki ülke arasındaki endüstriyel işbirliğini vurguladı.

Yunan Basınının Değerlendirmeleri

Bölgedeki Yunan gazeteleri de Erdoğan’ın ziyaretine dikkat çekti. To Vima gazetesi, "Erdoğan Tiran’a kamikaze dronları hediye etti" başlığını kullanırken, Eleftheres Tipos da aynı konudaki haberi "Erdoğan Arnavutluk'a kamikaze dron hediye etti, Rama şenlikle kutladı" başlığıyla verdi.

Diğer Ülkelerdeki Tepkiler

Bosna-Hersek, Hırvatistan gibi ülkelerdeki basın organları da Erdoğan'ın Balkan ziyaretine yer verdi. Oslobodjenje, 11 ayrı işbirliği anlaşmasının imzalandığını vurgularken, Vecernji List ise bölgede barış ve istikrarın korunması mesajını öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ile Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaret Sırbistan'ın yazılı basınında geniş yer buldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr